Yenimahalle Yeşile Büründü

Yenimahalle Belediyesi, 590 günde 42 yeni parkı hizmete sundu.

Yerel seçimlerden bu yana geçen yaklaşık 1,5 senelik dönemde yapılan 42 yeni parkın yanı sıra 45 park da revize edilerek ilçenin yeşil alan sıkıntısı büyük ölçüde giderilmiş oldu. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin özverili çalışmaları neticesinde ilçelerinde yeşil alan sayısını büyük ölçüde arttırdıklarını söyledi. Kendilerinden önceki 5 yıllık dönemde yapılan park sayısına sadece 590 gün gibi kısa bir sürede yaklaştıklarını
belirten Yaşar, "Bizden önceki dönemde yapılan yeni park sayısı 63. Biz ise bugüne kadar 41 yeni parkı hizmete açtık, önümüzde 3,5 yıllık bir zaman daha var. Bu süre zarfında park ve yeşil alan sayımızı vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda çoğaltacağız. Bunun yanı sıra 45 yeni parkı revize ettik ve parklarla birlikte toplam 318 bin 332 metrekare yeşil alanı ilçemize kazandırdık" dedi.
Geçen 590 günlük sürede fidan dikimine de önem verdiklerini vurgulayan Yaşar, "Her fidan bir can parolasıyla 100 bin fidanı toprakla buluşturduk. Geçen zamana dönüp baktığımızda bir güne ortalama 170 fidan düşüyor. Genç, yaşlı herkesi başlattığımız yeşillendirme çalışmalarına katkı vermeye davet ediyorum. Bu parklar, bu yeşil alanlar vatandaşlarımızın. Bu alanları hep birlikte korumalıyız" şeklinde konuştu.