Uluslararası uyuşturucu çetesi çökertildi

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan 9 kişi, 11 kilo 830 gram eroinle birlikte yakalandı.

Ceyhan Emniyet Müdürlüğü

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan 9 kişi, 11 kilo 830 gram eroinle birlikte yakalandı.

Ceyhan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan suç örgütünün İran'dan temin ettiği eroini Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine götüreceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine il emniyet müdürlüğü ile koordineli çalışma yürütmeye başlayan Ceyhan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 5,5 ay süren takip sonucu Z.K.'nın (39) kullandığı 34 BC 3327 plakalı TIR'ın Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptığını belirledi. Daha sonra Kilis ve Erzurum emniyet müdürlükleri ile birlikte operasyon başlatıldı.

Z.K.'nin kullandığı TIR'ı Kilis'te durduran ekipler, narkotik köpeği Efe ile birlikte yapılan aramalarda 23 paket haline getirilmiş toplam 11 kilo 830 gram eroin buldu.

Operasyonda, TIR şoförü Z.K. ile birlikte Kilis ve Erzurum'da B.İ. (40), M.A.Y. (36), M.A. (53), R.Ü. (38), K.K. (28), Ö.E. (37), A.T. ve (48) C.D. (50) gözaltına alınarak Ceyhan'a getirildi. Ceyhan'daki sorgulamasının ardından zanlılar. uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla adli makamlara sevk edildi.