Soruşturma OMV ile değil benimle ilgili

OMV CEO'su Ruttenstorfer, MOL'un satışındaki haksız kazanç suçlamasını reddetti. Ruttenstorfer ?Konu benimle ilgili? dedi.


OMV CEO’su Wolfang Ruttenstorfer, Macaristan petrol şirketi MOL’un satışında manipülasyonla haksız kazanç elde ettiği iddialarını kabul etmediğini söyledi. Ruttenstorfer, konunun OMV ile bağdaştırılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bu konu tamamıyla şahsımla ilgili” dedi. OMV ile yollarını ayırma sürecinde olan Ruttenstorfer’in koltuğuna ise, şirketin pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı Gerhard Roiss oturacak. 

Zaten emekli oluyorum
 Avusturyalı OMV’nin Londra’da düzenlenen yıllık basın zirvesinde manipülasyon iddialarına yönelik soruları cevaplandıran Ruttenstorfer, “İddiaları kabul etmiyorum ancak söylemeliyim ki konu OMV şirketi ile alakalı değil. Zatan ben önümüzdeki yıl emekli oluyorum” dedi. Viyana Savcılığı, mart ayında görevinden ayrılacak olan Ruttenstorfer’i borsayı manipüle etmekle suçluyor. OMV’nin 2009 yılı mart ayında Macaristan petrol şirketi MOL’un Ruslara satışı sırasında Ruttenstorfer’in 632 bin Euro’luk OMV hissesi almasının manipülasyona neden olduğu iddia ediliyor. MOL ve OMV aynı zamanda Türkiye’nin de içinde olduğu Nabucco Doğalgaz Projesi’nin ortakları arasında yer alıyor. Ruttenstorfer’in emekliliği ile yerini alacak olan Roiss ise Türkiye pazarını yakından tanımasıyla dikkat çekiyor. 

Ruttenstorfer, Türkiye’nin Nabucco üzerinden KDV isteği üzerindeki anlaşmazlığın çözülmemesi durumunda Nabucco’nun yapılamayacağını ancak çözülemeyecek bir sorun olmadığını söyledi. Ruttenstorfer, Nabucco için doğudan 7’nci bir ortak alınıp alınmayacağı ile ilgili olarak ise, “Şu anda gündemde değil” dedi. Türkiye’nin önemli büyüme gösterdiğini ve enerjiye olan talebinin arttığını kaydeden Ruttenstorfer, gelecek dönemde Türkiye’deki akaryakıt dışı faaliyetlerine 500 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını anlattı. 

Ruttenstorfer, TÜPRAŞ ve Petkim’in olduğu pazarda Ceyhan’da rafineri kurmanın şu anda zor olduğunu belirterek, “Mevcut rafineriyi büyütmek, sıfırdan bir rafineri kurmaktan şu an için daha kârlı” dedi.