Selçuklu'da Bayram Sorunsuz Yaşandı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, rahat ve huzurlu bir Kurban Bayramı için gereken önlemleri alırken, ilçe halkı sorunsuz bir bayram yaşadı

Selçuklu'da Bayram Sorunsuz Yaşandı
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, rahat ve huzurlu bir Kurban Bayramı için gereken önlemleri alırken, ilçe halkı sorunsuz bir bayram yaşadı. Kurban satış yerlerini haftalar öncesinden hazırlayarak hizmete sunan Selçuklu Belediyesi, bayram öncesinde vatandaşların rahatça alış veriş yapmasını sağladı.
Kurban kesim yerlerinde yapılan düzenlemeler ve alınan önlemlerle vatandaşların kurbanlarını rahat şekilde kesmelerinin ardından harekete geçen temizlik ekipleri, kurban kesim yerlerinin sürekli temiz kalmasını sağladı. Bayram süresince 24 saat görev yapan temizlik ekipleri kurban atıklarını hemen toplayarak çevre kirliliğinin önüne geçti.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kurban satış ve kesim yerlerinin trafiği aksatmayacak şekilde kurulduğunu ve alış veriş yapan herkesin memnun kaldığını söyledi. Belediyeler açısından Kurban Bayramının farklılığının altını çizen Başkan Altay, "Kurban Bayramı belediyeler açısından farklılık arzetmekte ve çalışmalar buna göre yapılmaktadır. Kurban satış yerlerinin tespiti, hayvanların sağlığı, kesim yerleri, kesim yerlerinin temizliği ve kurban atıklarının sağlıklı bir şekilde toplanması temiz bir şehir için önemlidir. Belediye olarak, kurban satış ve kesim yerlerini en güzel şekilde hazırladık. Hemşehrilerimiz belediyemiz tarafından hazırlanan ve hizmete sunulan yerlerde son derece rahat bir ortamda alış veriş yaptı ve kurban ibadetini yerine getirdi. Ulaşılabilirliği, düzeni, genel temizliği ve halkı rahatsız etmeyecek yerleşimi ile kurban satış ve kesim yerlerimiz halkımızın beğenisini topladı. Aynı şekilde kesim yerlerinde de belediye olarak her türlü önlemi aldık ve çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bayram tatili süresince de ekiplerimiz çalışarak hemşehrilerimizin huzurlu bir bayram yaşaması için gayret gösterdi" dedi.