Mdob 'Iv. Murat'ı Yeniden Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 'IV. Murat' operasını yeniden izleyicisiyle buluşturacak. 23 Kasım Salı günü sahnelenecek olan esere yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.

Mdob 'Iv. Murat'ı Yeniden Sahneleyecek
Turan Oflazoğlu'nun librettosunu kaleme aldığı eserin, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Devlet Sanatçısı Okan Demiriş tarafından bestelendiği kaydedildi. Murat Atak tarafından sahneye konulan temsilde 'IV. Murat' rolüyle Kıvanç Uğraşbul, 'Kösem Sultan' rolünü de Nazlı Alptekin'in canlandıracağı bildirildi. Dekor tasarımını Erkut Uzelli, dekor uygulamasını da Seyhan Atamer'in üstlenmiş olduğu eserde kostümlerin Nursun Ünlü tarafından tasarlandığı belirtildi.
Zdravko Lazarov'ın koro şefi, Bujor Hoinic'in de orkestra şefi olarak öne çıktığı 'IV. Murat' operasının koreografisini Tolga Ergen'in hazırladığı, ışıkta da Tarı Deniz'in ön plana çıktığı vurgulandı. Öte yandan, eserin diğer rollerini de; "Sadrazam Topal Recep Paşa'da Antalya Devler Opera ve Bale sanatçısı Ümit Burak Tekinay'in, 'Nefi'de Mustafa Özer'in, 'Bekri Mustafa'da Hasan Alptekin'in, 'Dilfigar'da Funda Uyanık'ın, 'Silahtar'da Okan Fidan'ın canlandıracağı bildirildi.
23 Kasım Salı günü Mersin Kültür Merkezi'nde temsilde ayırca 'Bostancıbaşı'nda Hasan Berk'in, 'İstanbullu'da Hakan Bölükbaşı'nın, 'Sadrazam Kara Mustafa Paşa'da Yusuf Ziya Büyükaslan'ın, 'Çığırtkan'da Hulusi Polat'ın, 'Hafız Paşa'da Korhan Dinçer'in, 'Şeyhülislam'da Mehmet Okman'ın sahne alacağı, Ufuk Kasar, Özkan Çavdaroğlu, Serkan Karagöz ve Erdem Özdemir'in de halk rolünü canlandıracağı açıklandı.