Kobilere 3 Milyon Tl Kredi Desteği

KOSGEB Balıkesir Şube Müdürü Erdoğan Yüksel, işletmelere yönelik verilecek 3 milyon TL'lik destek paketinin firmalara kazanç sağlayacağını söyledi.

KOSGEB Balıkesir Şube Müdürü Erdoğan Yüksel, TOBB Balıkesir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu'nun isteği üzerine, kadın girişimcilere yeni paket hakkında bilgiler verdi. Otel Basri'de gerçekleşen toplantıda konuşan Yüksel, 50 bine yakın küçük ve orta ölçekli işletmeye (KOBİ) toplam 3 milyonluk liralık kredi destek paketinin ayrıntılarını anlattı. Erdoğan Yüksel, paketin ihracat kredi destek programı ile ölçek endeksli büyüme kredisi destek programından oluştuğunu bildirdi.
Pakette, İhracat Kredi Destek Programı'nın üst limiti işletme başına 200 bin dolar, Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı kapsamında işletme başına verilecek mikro ölçekli kredinin üst limitinin 30 bin lira olduğunu belirten Yüksel, küçük ölçekli işletmeler için üst limitin 50 bin lira, orta ölçekli işletmeler için üst limitin ise 80 bin lira olarak tespit edildiğini kaydetti. Bayan işletmeciler için 10 bin TL daha eklendiğini ifade eden Yüksel, "Bu çerçevede mikro kredi 10 işçiden az işçi
çalıştıran, yıllık ciro toplamı 1 milyon liradan az olan, küçük ölçekli işletme kredisi 10-49 arası işçi çalıştıran, yıllık cirosu 1-5 milyon lira arası olan, orta ölçekli işletme kredisi 50-249 arası işçi çalıştıran, yıllık cirosu 5-25 milyon lira arası olan işletmelere verilecek. Destek paketi çerçevesinde verilecek kredilerin faizlerinin 4'te 3'ünü KOSGEB, 4'te 1'ini ise işletme karşılayacak" diye konuştu
Yüksel, KOSGEB Balıkesir Merkez Müdürlüğü olarak bin işletmeye bu krediyi kullandırmayı düşündüklerini söyledi.
Toplantıda konuşan TOBB Balıkesir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu, KOSGEB'in KOBİ'lere sağladığı destek paketinin faydalı olduğunu söyledi. Tüfekçioğlu, "Bir işi sadece para kazanmak için açan kişilerin sonu ne yazık ki hüsranla bitiyor. Hedef asla para kazanmak olmamalı. Başarı parayı getirir. Sadece para kazanacağım derseniz, bunun içine üçkağıtçılık da girer. Yeniliklere açık olmamız gerekir. Türkiye'de bir aynalaşma söz konusu. Herkes aynı işi yapıyor" dedi.