Bozbey, UCLG Dünya Konseyi'ne seçildi

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, UCLG Dünya Konseyi'ne seçildi.

Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yerel yönetimlerin resmi

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, UCLG Dünya Konseyi'ne seçildi.

Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yerel yönetimlerin resmi temsilcisi olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliğinin (UCLG) 3. Dünya Kongresi: Yerel ve Bölgesel Liderler Zirvesi, Mexico City'de yapıldı. Zirveye katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, UCLG Dünya Konseyi'ne seçildi. BM üyesi 192 ülkenin 136'sından binlerce yerel yönetimin üyesi olduğu Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin (UCLG) 3. Dünya Kongresi Meksika'nın başkenti Mexico City'de gerçekleştirildi.

Kongre çerçevesinde, birliğin 2010-2013 dönem başkanlığına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş seçilirken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de UCLG Dünya Konseyi'ne girdi. UCLG'nin başkanlığını, kurulduğu 2004'ten bu yana Paris Belediye Başkanı Bertnard Delanoe yürütüyor. BM üyesi 192 devletin 136'sında bulunan üyeleriyle UCLG, toplam dünya nüfusunun yarısından fazlasını temsil ediyor. Üyeleri arasında belediyelerin yanı sıra ulusal yerel yönetim birlikleri de bulunan UCLG'ye 112 yerel yönetim birliği de üye. Dünyadaki mevcut yerel yönetim birliklerinin neredeyse tümünü temsil eden UCLG'nin genel merkezi Barselona'da bulunuyor.

Birliğin ana görevi, iş birliği yoluyla yerel yönetimin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını geliştirerek, demokratik yerel yönetimin dünya ölçeğinde birleşik sesi ve sözcüsü olmak.