Kurban kesimini ücretsiz yapan Alanya Belediyesi, çocuklara da park kurdu

Bayramda kurban kesim yerlerinde ücretsiz kesim yapan Alanya Belediyesi, çocukları da kesim yerlerinden uzak tutmak için park yerleri kurdu. Belediye

Bayramda kurban kesim yerlerinde ücretsiz kesim yapan Alanya Belediyesi, çocukları da kesim yerlerinden uzak tutmak için park yerleri kurdu. Belediye arife günü de mezar ziyaretine gelenlere de 10 bin adet mevsimlik çiçek dağıttı.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, belediyenin kurban bayramında görevini eksiksiz bir şekilde yaptığını belirterek, belediyenin Kurban Bayramı hizmetlerini değerlendirdi.

Başkan Sipahioğlu, belediye olarak belirledikleri kurban kesim yerlerinde çocukları kurban kesiminden uzak tutmak amacıyla oyun parkları kurduklarını ve çeşitli yiyecekler dağıttıklarını söyledi.

Alanya'da birçok vatandaş kurbanlarını belediyenin belirlediği tesislerde kestiğini ifade eden Başkan Sipahioğlu, kurban kesim yeri olarak belirledikleri Fığla Mahallesi'nde bulunan kesim yerinde yaklaşık 20 kasabın görev aldığını belirtti.

Zabıta ekiplerinin denetlediği kesim yerinde belediye olarak çocukları kurban kesimini izlemesini önlemek adına bir dizi önlemler aldıklarını kaydeden Başkan Sipahioğlu, "Çocuklar kesim alanına yaklaştırılmazken, belediyenin kurduğu oyun parkına yönlendirildi. Bu bayramda da kavurma, patlamış mısır ve pamuk şeker gibi çeşitli yiyecekler dağıttık. Kurbanlıkları seven minik çocuklar da renkli görüntüler oluşturdu. Bunun haricinde yine her bayramda olduğu gibi mezarlıklara ziyarete gelen vatandaşlarımıza arife günü toplam 10 bin civarında mevsimlik çiçek fidesi dağıttık." dedi