'Kılıçdaroğlu 'Kürt'üm diyebilmeli'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "sol blok" önerisine kapıları kapatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçda...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "sol blok" önerisine kapıları kapatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt gecikmedi. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, "Bölgede size ihtiyacımız yok, önerimiz Türkiye için. CHP'nin zihniyeti değişirse Kürt sorunun çözümü için ittifak neden olmasın? Önce Kılıçdaroğlu, hem Kürt hem de Aleviyim diyebilmeli" dedi. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendilerine "merhaba" dahi demediğini anımsatan Binici, "CHP'nin geldiği nokta kötü mü? Hayır. Bugün iki yıl önceki hatalarını tartışması önemli. Türkiye açısından sevindirici" dedi. Dünyada birçok sol hareketin birlikte hareket ettiğini belirten Binici, şunları söyledi:
CHP dönüşüme uğruyor. Kürt coğrafyasında siliniyor olması kendisini yoklama ihtiyacı doğurdu. Siyaseten BDP'nin CHP'ye ihtiyacı yok. Kürt sorunuyla ilgili gerçekçi davranıp, BDP ile ortaklığa gider mi? Henüz o noktada değiller. Örneğin Kılıçdaroğlu'nun ağzından bugüne kadar Kürt kelimesi çıkmadı. Kürt alevi olmasına karşın bunu dillendirmekten imtina ediyor.
(Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa ziyareti) Kılıçdaroğlu, önce bu halkın sempatisini kazanmalı. Hoş gelirler, boş giderler.

STK DEĞİL TAKSİCİ
Bu arada Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ve Şanlıurfa programı da belli oldu. Buna göre göre Kılıçdaroğlu, bugün önce Diyarbakır İl Başkanlığı'nda CHP'lilerle bayramlaşacak daha sonra Şanlıurfa'ya geçerek Siverek ve Hilvan ilçelerinde Halil İbrahim Türbesini ziyaret edecek ve bir düğün törenine katılacak. CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, programda STK'larla değil taksicilerle görüşme olduğunu söyledi.