'Diyarbakır Paris olacak'

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da güvercin uçurdu esnafla bayramlaştı.



Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da güvercin uçurdu esnafla bayramlaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidarında, hak ve özgürlüklerin genişleyeceğini, etnik kimliklere, inançlara saygı duyulacağını belirterek, ''Eski hapishane yıkılmayacak, orası müze yapılacak, orada dram var, insanlık dramı var, orada ve Diyarbakır'a hapishane değil, fabrikalar yapılacak'' dedi.     CHP Diyarbakır İl Başkanlığında konuşan Kılıçdaroğlu, vatandaşların Kurban Bayramını kutladı. Bayramın birinci ve ikinci günü Paris'te bulunduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye döndükten sonra Ankara'ya ve daha sonra Diyarbakır'a geldiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, ''Birileri bize, 'Sivas'ın ötesine gidemez' diyordu. İşte buradayız, her yer bizim, her toprak bizim. Bu ülkeyi beraber kurduk, dedelerimiz Kurtuluş Savaşını beraber verdi. Dedelerimiz aynı toprakta şehit olarak yatıyor. Neyi paylaşamıyoruz, niye ayrılık gayrılık yapıyoruz? Beraber olacağız, özgür olacağız. Daha demokratik bir ülkede, sosyal hakların geliştiği ülkede, sosyal devletin olduğu bir ülkede barış içinde, huzur içinde, kardeşlik içinde yaşayacağız'' diye konuştu.

Diyarbakır'a ilk kez 1976 yılında geldiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, o zamanlar Diyarbakır'ın mütevazi ve küçük bir şehir olduğunu, ancak zamanla büyüyerek, şehrin sorunlarının da arttığını belirterek, ''Diyarbakır'ı bu bölgenin Paris'i yapmak CHP'nin boynunun borcudur'' dedi.

Diyarbakır'ın çok başbakan ağırladığını ifade eden Kılı&