Dağcılar Merinos'a Kamp Kurdu

Bursa Kent Konseyi, Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü'nce (BUDAK) düzenlenen Latif Osman Çıkıgil'ı (LOÇ) anma programına katılan dağcıları ağırladı.

Dağcılar Merinos'a Kamp Kurdu
Türkiye'de dağcılık sporunun yaygınlaşmasında önemli rolü bulunan Latif Osman Çıkıgil, her yıl olduğu gibi bu sene de Uludağ'da düzenlenen LOÇ tırmanışı ile anılıyor. Bursa'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Denizli, Aydın ve Konya gibi illerden gelen dağcıların da katıldığı programda, ilk kez bu yıl Bursa Kent Konseyi desteğiyle gerçekleştiriliyor.
Everest'e iki kez tırmanan lisanslı dağcı Tunç Fındık'ın Ördekli Kültür Merkezi'ndeki söyleşisiyle başlayan program, dağcılardan büyük ilgi gördü. Profesyonel bir dağcı olan Fındık, söyleşide dağcılık sporuyla ilgili deneyimlerini bu spora ilgi duyan vatandaşlarla paylaştı. Söyleşinin ardından Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Tunç Fındık'a plaket vererek teşekkür etti.
Daha sonra da Merinos Parkı'nda kamp kuran dağcılar, Bursa'da dağ sporuna gönül verenlerle buluştu. AKUT üyesi lisanslı dağcı Tunç Fındık, Uludağ'ın Bursa için önemli bir değer olduğunu söyledi. Fındık, "Dağcılık genellikle şehirlere uzak noktalarda yapılıyor. Ancak Bursa'da Uludağ şehirle iç içe. İnsanlar istedikleri gibi dağı görüyor. Bu insanları mutlu kılar. Uludağ Bursa için büyük bir nimet. Doğanın korunması, çevre tahrip edilmeden çalışmalar yapılması gerekir" diye konuştu.
BUDAK Başkanı Ali İştem, "LOÇ faaliyetlerini 1986'dan beri devam ettiriyoruz. Her yıl kendi imkanlarımızla yaptığımız bu organizasyona bu yıl Bursa Kent Konseyi de destek verdi. Bu yıl dialarla ve söyleşilerle etkinliğin kapsamını da genişlettik" dedi.