Beşiktaş derbiden önce Konya sınavında

Şampiyonluk adaylarından Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında İnönü Stadı'nda Konyaspor ile karşılaşacak.

Şampiyonluk adaylarından Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında İnönü Stadı'nda Konyaspor ile karşılaşacak. Ligdeki üç maçlık yenilgi serisinin ardından son üç maçta iki galibiyet ve bir beraberlik alan Beşiktaş, altı sıralardan kurtulma mücadelesi veren Konyaspor'u ağırlayacak.

Lider Trabzonspor'un dokuz puan gerisinde yer alan siyah-beyazlılar Konyaspor'u yenerek hem zirveden uzaklaşmamak hem de Galatasaray derbisi öncesinde moral bulmak amacında.

20 puanla altıncı sırada bulunan Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Guti ile sakatlıkları bulunan Bobo ve Nihat forma giyemeyecek, Ekrem ve Ferrari'nin tedavileri sürüyor.

12 maçta topladığı dokuz puanla 15'inci sırada yer alan Konyaspor son altı lig maçından beşini kaybetti.

Bugüne kadar Beşiktaş ile oynadığı 22 lig maçından 14'ünü kaybeden ve sadece ikisini kazanan Konyaspor, güçlü rakibiyle İstanbul'da yaptığı 10 lig maçından dokuzunu kaybetti, tek galibiyetini 2005-2006 sezonunda 1-0'lık skorla aldı.

FİYAPI İnönü Stadı'nda (20 Kasım Cumartesi) saat 19.00'da başlayacak Beşiktaş- Konyaspor maçını Halis Özkahya yönetecek.