Nilüfer Kurban Bayramı'na Hazır

Nilüfer Belediyesi, Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı.

Nilüfer Kurban Bayramı'na Hazır
Nilüfer'de Zabıta, Temizlik İşleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü bayram süresince görev başında olacak ve kesintisiz hizmet vermeye devam edecek. Nilüfer Kaymakamlığı Başkanlığı'nda kurulan Nilüfer Kurban Hizmetleri Komisyonu kurban satış ve kesim yerleri de belirlendi. Nilüfer'de büyükbaş ve küçükbaş kurban satışı Alaaddinbey Hayvan Pazarı'nda yapılacak. Bunun dışında İhsaniye siteler pazaryeri, Ataevler pazaryeri ve Konak pazaryerinde kurulacak olan kesim noktalarında da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlar için kasaplı kesim hizmeti verilecek.
İsteyen vatandaşların kendi imkanları ile kesim yapmalarına olanak sağlamak için Karaman, Kültür, Cumhuriyet (Gazi), Esentepe, Çamlıca, Altınşehir, Üçevler, Işıktepe, Fethiye pazaryerleri ile Hasanağa TOKİ, Hasanağa kurban kesim yeri, Görükle şantiyesi, Göçmen konutları Pazar yeri, Kayapa otoparkı ve Gölyazı balık mezatında gerekli kurban kesim düzenekleri ve askılıkları hazırlanacak.
Nilüfer Belediyesi vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve çevre koşullarına uygun kesim yaptırabilmeleri için gerekli tüm önlemleri alırken, kesim noktalarında veteriner hekim, ehil kasaplar, din görevlisi, yardımcı personel ve Türk Hava Kurumu görevlileri de bulunacak. Çevresi branda ile kapatılan kesim yerlerinin görüntü kirliliği oluşturmamasına da özen gösterilecek.

AÇIK ALANDA KURBAN KESİMİNE İZİN YOK
Açık alanlarda kesim yapanlar ise, Zabıta, İlçe Emniyet ve İlçe Jandarma Müdürlüğü ekiplerinin denetimiyle engellenecek ve bu tür durumlarda 129 TL ile 716 TL arasında ceza kesilecek. Aladdinbey Hayvan Pazarı'nda bayramın 1. ve 2. günleri, diğer kesim noktalarında bayramın 1. günü kesim hizmeti verilecek. Vatandaşlar kurban kesim hizmetleriyle ilgili olarak, Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün 280 82 50 No'lu, Alaaddinbey Hayvan Pazarı'nın 413 32 61 No'lu telefonlarına başvuru yapabilecekler. Tüm kesim yerlerinde kurban kesim bedeli olarak büyükbaş hayvanlar için 180 TL, küçükbaş hayvanlar için 25 TL, kurbanını kendisi kesenlerden de 5 TL tesisten yararlanma ücreti alınacak.