Bahçeli: İmralı canisinin ağzını kapatmanın vakti gelmiştir

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Taksim'de gerçekleştirilen hain saldırı üzerinden Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a "Bölücü başı Abdullah Öcalan'ın ağzını artık kapat" diye çağrıda bulundu.

Bahçeli: İmralı canisinin ağzını kapatmanın vakti gelmiştir
Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında şunları söyledi;

TERÖRLE PAZARLIK ÇIKMAZ SOKAKTIR

Taksim'de meydana gelen hain saldırı milletimizi son derece sarsmış ve etkilemiştir. Hain saldırıda can kaybı olmaması biraz olsun bizleri rahatlatmıştır. Şimdi AK Parti'nin görevi bunların faillerini ortaya çıkarmaktır. Taksim'deki saldırının PKK'nın sözde eylemsizlik tarihinin bittiği güne denk gelmesi oldukça manidardır. Terörle pazarlık yapmak çıkmaz bir sokaktır. Terör örgütü saldırıyı üstlenmeyerek kendini aklamaya çalışmaktadır. Ne var ki PKK terör örgürtünün karanlık geçmişinde bunlara her zaman şahit olunmuştur.

TAKSİM'DEKİ BOMBA NE İSE AÇILIM DA ODUR

Sayın Başbakan terör sorununu tam olarak idrak edememiştir. İktidar partisi aklını başına almalıdır. Bir tarafta canilere umut vereceksiniz bir taraftan da bunları kınayacaksınız. PKK, AK Parti'ye yapılacaklar listesi iletmiştir. Silahların bırakılması, Apo ile müzakere, seçim barajı gibi konular yer almıştır. Taksimdeki bomba ne ise Açılım da odur. Benzer vakalara şahit olunmuş İstanbul Mavi Çarşı olayı da bilinmektedir. Hakkari'de 9 vatandaşımızın ölmesi de benzer bir hadisedir. Öyle ki böyle bir davranış kabul edilmemektedir. AK Parti'nin artık yıkım projesinden tamamıyla vazgeçmesinin, İmralı'dan örgütünü yöneten canavarın ağzını kapatmasının vakti gelmiş ve geçmektedir. Dışarıda ülke ülke gezen Başbakan, kendi sorunlarını görmemesi tam bir acizliktir. AK Parti'nin yol arkadaşları terör sorununda nereye sindiler? Türk milleti terörün hedefindedir, birliğimiz bozulmak istenmektedir. Başbakan Erdoğan aklını başına toplamalıdır. PKK elebaşlarının yaptıkları en son açıklamalarında geçmişe dönük sivillere yapılan saldırılardan özür dilemedikleri halde özür dilenmiş gibi gösterilmesi acizliktir. Terör artık milletin her ferdini hedef almakta, kan akıtmak için fırsat kollamaktadır. Terörü sineye çekerek ilerlemek mümkün değildir. Gerçekler ortadadır katiller iş başındadır.  İşbirlikçiler ayrılıkçılığı körüklemeye devam etmektedir. AK Parti zihniyeti ile amansız bir mücadelemiz vardır, bunu mutlaka göreceğiz. Terörle yapılacak mücadele bundan sonra gözden geçirilmelidir. Sorunun ekonomik ve sosyal biçimde ele alınarak terörle mücadelede gerekli adımlar atılmalıdır. Terörle mücadelede alınacak tedbirleri desteklemeye hazırız. İstanbul Taksim'de yapılan saldırıyı nefretle lanetliyor, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum

ÜLKENİN DOĞUSU DA BATISI DA BİZİMDİR

Milli birlik ve beraberlik ruhumuzu bu günlerde ortaya koymak zorundayız. Millet ve devlet arasındaki birlik vazgeçilmezdir. Bu bağın korunması ve güçlendirilmesi bizim hedeflerimiz arasındadır. Hiçbir zaman millet ve devlet arasında tercih yapmadık İkisini beraber gördük. Bu puslu sürecin karşısında ayakta kalabilmek için güç birliği yaptık. Ankara'da yapılan toplantımızda bunu da göstermişizdir. Farklılıklara dayalı ayrımcılığı reddediyoruz. Bundan sonra da geleceğini ay yıldızlı bayrağın altında gören herkesi kucaklayacağız. MHP tüm Türkiye'nin partisidir. Bu ülkenin doğusu da, batısı da bizimdir. Alevisi de, sünnisi de bizimdir. Sonuna kadar güç birliği yapmaya devam edecez. AK Parti ve anamuhalefet istismar ikizleridir. Başörtüsü konusunda göstermelik çamur atma siyasetine giren AKP ve anamuhalefet gerçek yüzünü göstermektedir. Milletimiz AK Parti ve CHP'ye gereken dersi verecektir. Başörtüsü konusunun çözümü konusunda gerekli desteği vereceğimizi açıklamamamıza rağmen gerekli adımın atılmadığı aşikardır.

O PROJE BİZİMDİ

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz hafta gerçekleri saptırarak bazı olayları saptırarak anlatmıştır. 434 km'lik İstanbul-İzmir otoyolu projesi 1999 yılında planlanmıştır. Bizim iktidarda olduğumuz dönemde ihalesi yapılmıştır. Projenin tümü 2010 yılında tamamlanacaktı. Üzülerek ifade etmeliyim ki bütçenin güvenliği tehlikededir. Bu büyüme seviyesiyle işsizliğin üzerinden gelmek neredeyse imkansızdır. Bu tabloya AKP'li kadrolar da inanmıyor. Bütçede ümit verici bir çare yoktur. İşsizliğe çözüm bulamayacağını fark eden AKP hükümeti halkı oyalama derdine düşmüştür. Hala ekonomik krizden Türkiye'nin güçlenerek çıktığını iddia eden Başbakan gerçeği görememiştir. Faizciler AKP'nin ekonomik politikasına yön vermiştir. Türkiye'de işsizlik çok büyük bir sorundur. Bundan dolayı aileler dağılmaktadır. Başbakan Erdoğan işsizleri aldatmakatır. Bir de işin içine KPSS sınavındaki kopya skandalı karışınca işler iyice çıkmaza girmiştir. Girmekte olduğumuz kış aylarıyla birlikte eller üşüyecektir. Vatandaşımız kan ağlarken AK Parti gününü gün etmektedir. AK Parti bu yaptıklarının hesabını verecektir. Ve bunu yapacak olan Milliyetçi Hareket Partisi bunu gerçekleştirmek için sabırsızlanmaktadır. Konuşmama son verirken hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN GRUP TOPLANTISINDA YAPTIĞI KONUŞMA İÇİN TIKLAYINIZ...

KILIÇDAROĞLU'NUN GRUP TOPLANTISINDA YAPTIĞI KONUŞMA İÇİN TIKLAYINIZ...