Hiddink: 'Problemi kökünden çözeceğim'

A milli takım teknik direktörü Guus Hiddink, Azerbaycan yenilgisini asla kabullenemediğini belirterek, "problemi kökünden ele almanın zamanı geldi. Türkiye'yi Euro 2012'ye götürmek için ne gerekiyorsa onu yapacağım" dedi.

A milli takım teknik direktörü Guus Hiddink, Azerbaycan yenilgisini asla kabullenemediğini belirterek, "problemi kökünden ele almanın zamanı geldi. Türkiye'yi Euro 2012'ye götürmek için ne gerekiyorsa onu yapacağım" dedi. Hiddink, Euro 2012 elemelerindeki 1-0'lık Azerbaycan yenilgisini bir türlü unutamıyor.

Hollandalı teknik adam, De Telegraaf gazetesindeki haftalık köşe yazısında, A milli takımdaki problemi çözmek için köklü bir değişime gideceğini belirtti.

"Azerbaycan'a kim yenilirse, birazcık olsun susup oturacak. İşte bu benim kaderimdi, bunu ben yaşadım" ifadelerini kullandığı yazısında, "Almanya'ya yenilebilirsin ama Azerbaycan'a yenilmeyi asla kabullenemem. Artık problemi kökünden ele almanın zamanı geldi. Türkiye'yi 2012 Avrupa Şampiyonası'na getirmek için ne gerekiyorsa onu yapacağım" dedi.

"Yeni bir yapılanmanın başlangıcı"

Özellikle Avrupa'daki Türk futbolcuları yakından takip eden Hiddink, yazısında şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye'nin geneli olmak üzere Avrupa'da da futbolcu taraması yaptım. Bir hafta İngiltere'deydim. Arsenal'ın antrenmanını izleyip, Arsene Wegner ile konuşma fırsatı buldum. Oradaki Türk futbolcuları izledim. Arsenal'ın haricinde Portsmouth, Reading ve Chelsea'de de top koşturan gençler var, onları da izledim. Mili takımda yenilen yapılanmada bu futbolcuların hepsine önem veriyorum. Bu yeni bir yapılanmanın başlangıcıdır."

"İngiltere, Almanya ve Türkiye'yi tarayıp bitirmek üzereyim. Bu çalışmadan sonra gelecek yılların 'yeni Türkiye'sinin iskelet takımını oluşturup çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacağım. Avrupa'dan seçeceğim bir çok genç futbolcu, bulundukları ülkelerin genç milli takımlarında da forma giyiyor. Yanlış anlamaların önüne geçmek için ilk olarak Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) olmak üzere diğer ülkelerin futbol federasyonları ile de bu konuda görüşmeler yapacağım."

"Eskiler dinlenecek, gençler oynayacak"

Hiddink, Türkiye'nin 17 Kasım'da Hollanda ile oynayacağı hazırlık maçında birçok genç oyuncuya şans verip onların neler yapabileceğini görmek istediğini vurguladı:

"Özellikle Arsenal ve Chelsea'da kendilerini geliştirmek üzere olan genç futbolcuların profesyoneller arasında neler yapabileceğini merak ediyorum. Şubat ayında başlayacak olan milli maçlarda da A milli takımında top koşturan birçok eski futbolcuyu da dinlendirip, genç oyunculara şans vermeyi düşünüyorum.

"Almanya ve Azerbaycan yenilgisi, Türkiye için yeni bir yapılanmanın başlangıcı olmuştur. Yapacağım bu çalışma öncesinde de zaten tüm eleştirileri kabul etmiştim. Bundan sonra da her yapıcı eleştiriye açığım."