Halkın Sesi Partisi HAS'ı kurdu

Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan ile yaşadığı kongre kavgası nedeniyle SP Genel Başkanlığı'nı bıra...


Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan ile yaşadığı kongre kavgası nedeniyle SP Genel Başkanlığı'nı bırakan Numan Kurtulmuş dün yeni partisini kurdu. Yeni partisinin ismini "Halkın Sesi Partisi" olarak açıklayan Kurtulmuş, konuşmasının hiçbir yerinde Milli Görüş ifadesini kullanmamaya özen gösterdi. 

Sağlı sollu kurucular listesi
DYP, DP ve ANAP'ta siyaset yapan isimlerin de olduğu kurucular kurulu üyeleri arasında sol görüşten Türkiye Birleşik İşçi Partisi eski Genel Başkanı Zekai Kılıçaslan ve yine aynı partiden istifa eden Nevzat Kulaoğlu'nun da bulunması dikkati çekti. dı.  Kurtulmuş, dün Rixos Otel'de düzenlediği toplantıda yeni partisini tanıttı. 233 kurucu ile kurulan Halkın Sesi Partisi'nin kurucu üyeleri de belli oldu. 
 Kurucular Kurulu'nda Emeğin Partisi'nden ayrılan Cem Somel ile DYP döneminde bakanlık yapan Refaiddin Şahin, DP'de Genel Başkan Yardımcılığı yapan Çağrı Erhan, ANAP'ta Grup Başkanvekilliği yapan Beyhan Aslan, Ergenekon kitabı yazan Gazeteci Celal Kazdağlı, Maliye Bakanlığı eski Müsteşarı Hasan Basri Aktan ve Milli Görüş partilerinde görev yapan Mehmet Bekaroğlu ve bazı eski milletvekilleri de yer aldı.
Erbakan'ın emanetçisi olarak SP'de bir süre Genel Başkanlık yapan Recai Kutan'ın yeğeni Zekai Kutan ve eski ANAP Kadınları Kolları Başkanı Ebru Kurban da kurucu olarak Kurtulmuş'a destek verdi.

Halkın Sesi ve Maocular
Halkın Sesi, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi'nin yayın organı Halkın Günlüğü ile doğrudan çağrışım yapıyor. 92 öncesinde iktidarda olan Arnavutluk Emek Partisi'nin yayın organı Zeri-i Popullit'in de (İnsanların, halkın sesi) Türkçedeki tam karşılığı. Halkın Sesi, Doğu Perinçek önderliğinde Aydınlıkçılar olarak bilinen Türkiye İşçi Köylü Partisi'nin uzun yıllar yayın organı oldu. 1980 öncesinde yayımlanan Halkın Kurtuluşu, Halkın Yolu, Halkın Birliği gibi kimi yayın organlarına da ilham verdi. Kıbrıs Türk toplumu lideri Fazıl Küçük'ün 1942 yılında çıkardığı gazetenin adı da yine Halkın Sesi'ydi ve halen yayımlanıyor.