Cihan Haber Ajansı Gündemi

02 Kasım 2010 Salı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Osmaniye'ye geliyor. Havayolu ile Adana'ya gelecek olan

02 Kasım 2010 Salı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Osmaniye'ye geliyor. Havayolu ile Adana'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, buradan Osmaniye'ye geçecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Korkut Ata Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katıldıktan sonra Osmaniye Valiliği'ni ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı, buradaki programını tamamladıktan sonra Hatay'a geçecek.

TBMM'de, MHP, AK Parti, BDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. (10.30/11.30/12.30/13.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB'un 6. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na katılacak. Başbakan daha sonra AFC Sosyal Demokrat Parti Başkanı ve beraberindeki heyeti genel merkez binasında kabul edecek. (14.00/18.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frıeden, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın açılış gongunu çalacak. İki bakan daha sonra Lüksemburg ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini amaçlayan "Lüksemburg ve Türkiye Arasında Finansal İşbirliği Olanakları" seminerine katılacak. (9.45)

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Avrupa Dil Ödülleri 2010 ödül töreni ile "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi"nin tanıtımına katılacak. (10.00/14.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkmenistan Milli Günü Resepsiyonu ile Elektromekanik Sanayiciler Derneği (EMSAD)'nin toplantısına katılacak. (19.00/20.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'nın Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Genel Başkanı Sıgmar Gabrıel ve SPD heyetini, parti genel merkezinde kabul edecek. (16.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Almanya SPD Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel ve beraberindekilerle AB Genel Sekreterliği'nde bir araya gelecek. Egemen Bağış, Finlandiya Büyükelçisi Kirsti Eskelinen'i de kabul edecek. (09.00/15.00)

TBMM Genel Kurul'unda, Sayıştay Kanunu Teklifi görüşmeleri, Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Sayıştay 2011 yılı bütçeleri, Adalet Komisyonunda ise TCK maddelerinin değişiklik teklifi görüşülecek. (15.00/10.00/16.00)

Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Mimar Sinan'ın İstanbul'daki türbelerinin restorasyon çalışmalarına bugün başlanacak. (11.30)

KCK davasının 9. duruşması Diyatbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. (09.30)

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Havayolları (THY) ve Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın birlikte çıkaracağı The Turkish Perspective adlı İngilizce derginin tanıtımı yapılacak.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çin'deki ziyaretinin beşinci ve son ayağı olan başkent Pekin'de, Çinli mevkidaşı Yang Jiechi (Yan Cieçı) ile görüştü. Davutoğlu, bugün Pekin'den ayrılıyor.

SPOR

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Eskişehirspor'u konuk edecek olan Fenerbahçe, bu maçın hazırlıklarını yapacağı antrenmanla sürdürecek.(17.00)

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Bursaspor, grubundaki 4. maçında İngiltere temsilcisi Manchester United'i konuk edecek. (21.45)

Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçlarına hazırlanan takımların çalışmaları takip ediliyor.