Sarayda düğün telaşı var!

Prens William ve sevgilisi Kate Middleton, yedi yıllık beraberliğin sonunda evlenme kararı aldı. Bu karara en çok kraliçe sevindi


İngiliz kraliyet tahtının ikinci sıradaki vârisi Prens William, yedi yıldır beraber olduğu kız arkadaşı Kate Middleton’la en sonunda evleniyor. Dün, 28 yaşındaki Prens William ve yaşıtı Kate Middleton’un geçen ekimde Kenya’da gözlerden uzak yaptıkları tatilde nişanlandıkları ve gelecek yıl Londra’da evlenecekleri duyuruldu.
Buckingham Sarayı’ndan gelen habere göre, Kraliçe Elizabeth çiftin evlenme kararı alışına çok sevindi. Prens William’ın kardeşi Prens Harry’nin de habere çok sevinerek “Zamanı gelmişti” dediği öğrenildi. Başbakan David Cameron da Prens William ile konuştuğunu ve prensin çok heyecanlı olduğunu söyledi. Haberi kabine toplantının ortasındayken eline tutuşturulan bir kağıt parçasından öğrendiğini anlatan Cameron, toplantıyı bölerek çiftin evleneceğini anons ettiğini ve herkesin sevince boğulduğunu anlattı. 

Okulda tanışmışlardı
Cameron, İngiltere’nin maddi sıkıntılar çektiği şu günlerde bu sevinçli habere çok ihtiyacı olduğunu söyleyerek, 1981’de Diana ile Prens Charles’ın düğününden önce, gelini bir anlık da olsa görebilmek için binlerce insanla Londra sokaklarında uyuduğunu hatırlattı.
Prens William ile Kate, birlikte sanat tarihi okudukları St. Andrews Üniversitesi’nde tanışmışlardı. Yatakhaneleri birbirlerine yakındı. Prens William, 2002 yılında hayır için düzenlenen bir defilede siyah dantelli bir elbise içinde süzülen Kate’e vurulduğunu söylemişti. Çiftin beraberliği ise 2004 yılında bir kayak tatili sırasında medyaya yansıdı.
Bu sırada William “En az 28, hatta 30 yaşına kadar evlenmeyi düşünmüyorum” demişti. Prens, sözünden şaşmadı Çiftin evlendikten sonra Kuzey Galler’de yaşayacağı ve prensin Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne hizmet etmeye devam edeceği söyleniyor.

Kate-William aşkının kısa tarihçesi
Eylül 2001: Prens William ile Kate Middleton İskoçya’da birlikte sanat tarihi okudukları St. Andrews Üniversitesi’nde tanıştı.
Eylül 2002: Çift, iki arkadaşlarıyla birlikte bir öğrenci evine taşındı.
Haziran 2003: Kate Middleton, William’ın 21’inci doğum günü partisine katıldı. Aynı dönemde William bir röportajında ısrarla kız arkadaşı olmadığını belirtti.
Aralık 2003: Çiftin bu sıralarda birlikte olmaya başladığı tahmin ediliyor.
Mart 2004: Çift İsviçre’de kayak tatili yaparken fotoğraflandı.
Haziran 2005: St. Andrews’dan mezun oldular.
Ocak 2006: Öpüşürken resimleri yayımlandı.
Mart 2007: William’ın erkek arkadaşlarıyla bir gece kulübünde kollarında kızlarla fotoğrafları yayımlandı.
Nisan 2007: Çiftin ayrıldığı söylentileri çıktı.
Ekim 2007: Ayrıldıkları söylentilerinin ardından ilk kez birlikte resimleri yayımlandı.
Ekim 2010: Çift Kenya’da gözlerden uzak bir tatilde nişanlandı.
Kasım 2010: Mutlu son. Yedi senedir birlikte olan çiftin nişanlandığı ve 2011’da evlenecekleri duyuruldu.