Meclis Kaynak Arıyor

Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası yapımı için tartışmalar sürüyor

Meclis Kaynak Arıyor
Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası yapımı için tartışmalar sürüyor. Eski Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün bulunduğu alana yapılacak olan yeni hizmet binası ile ilgili olarak İl Genel Meclisi kaynak arayışı başlattı.
Ekim ayında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen hizmet binasının yapımı komisyonlarda kabul edilerek 2011 yılı bütçesine ödenek konulması ve kaynak yaratıcı çalışmalar yapılması için Plan Bütçe Komisyonu rapor hazırladı. Komisyon tarafından hazırlanan raporu okuyan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cemal Gürpınar, kaynak konusunda araştırmaların sürdüğünü söyledi. Kaynak yaratıcı çalışmaların ise idarece ortaklaşa olarak sürdürülmesinin komisyon tarafından oy birliği ile karar alındığı açıklandı.
İl Özel İdare Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası yapımı için İl Özel İdare'ye ait Muğla merkez, Bodrum ve Marmaris'teki bazı gayrimenkullerin satışının yapılması istenirken, "Bodrum'daki Bar ve 4 adet apart, yine Bodrum Bardakçı koyundaki devlet konuk evi olarak kullanılan otel, Muğla merkezdeki Bayındırlık Binası ve Marmaris'teki Mavi Otel'in satışı yapılarak kaynak sıkıntısının giderilebileceği açıklandı. İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü, "Kaynak konusunda çok sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Marmaris'teki Mavi Otel'in satışını yapmaktansa, Bodrum'daki Bar, 4 apart ve Bardakçı koyundaki otelin satılması daha doğru olur. Özellikle Bardakçı koyundaki otelde hiçbir meclis üyesi arkadaşımız faydalanamıyor. Burası Devlet konuk evi olarak kullanılıyor" dedi.