Hindistan, televizyonlardaki 'Reality Show' programlarını kısıtlıyor

Hindistan Enformasyon ve Yayın Bakanlığı, Hindistan televizyonlarında yayınlanan "Biri Bizi Gözetliyor" konseptindeki programlar için yetişkinlere yö

Hindistan Enformasyon ve Yayın Bakanlığı, Hindistan televizyonlarında yayınlanan "Biri Bizi Gözetliyor" konseptindeki programlar için yetişkinlere yönelik içerik taşıdığı gerekçesi ile gece yarısından sonra yayınlanması kararı aldı.

En sonra BBG'nin Hindistan versiyonu olan "Big Boss" programına ünlü Hollywood yıldızı Pamela Andersson'un katılması ve bu tarz programlarda Hindistan halkı için ayıp addedilen öpüşme ve kötü kelimeler kullanılması sahnelerinin artması bakanlığı harekete geçirdi.

Halk tarafından milyonlarca şikayet aldıklarını dile getiren bakanlık sözcüsü bu tarz programların gece 11'den sabah 5 aralığında yayınlanması kararına varıldığını açıkladı. Televizyon yapımcıları kararın kendilerine ulaşmadığını belirtirken, Enformasyon ve Yayın Bakanlığının kararlarının genelde hemen uygulamaya sokulduğu bu yüzden karara uyacaklarını açıkladı.