Halef-selef bir arada

TWITLEMEYECEK



CHP'deki parti içi bayramlaşma eski ve yeni yönetimi bir araya getirdi. Genel Sekreter Süheyl Batum, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin vatandaşlarla bayramlaşırken, törene eski Genel Sekreter Önder Sav ile eski Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay da katıldı. Batum, 'İnşallah bu muhalefetteki son bayramımız olacak' dedi.


TWITLEMEYECEK
Kemal Kılıçdaroğlu ile henüz bayramlaşmadıklarını belirten Sav, 'Twitter'da kendi adına açılan hesapla ilgili şunları söyledi: 'Hesap bana ait değil, teknoloji çağında böyle şeyler olabilir. Hesabı açan kişi hakkında şikayette bulunmayacağım.' Sav, 'twitter'da hesap açmayı düşünür müsünüz?' sorusunu ise 'Hayır. Ben yüz yüze görüşmeyi, yeğlerim. Twitter üzerinden sorgulamak, sorgulanmak istemem' yanıtı verdi.

CHP-BDP SICAK TEMAS   
Bu yılki bayram bir ilke de sahne oldu. CHP ve BDP bu kez karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret etti. Ziyarette Kılıçdaroğlu'nun mezarlık ziyareti konuşuldu. BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın 'sol blok' önerisini değerlendiren BDP'li Osman Özçelik, demokratik güçlerin bir arada olmasını istediklerini belirtti. CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum ise eşitsizliği gidermek için işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. BDP'yi ziyaret eden CHP'li heyetten İsa Gök ise 'Kılıçdaroğlu ile başlayan yeni bir süreç mi?' sorusuna 'Elbette. Kılıçdaroğlu'nun hümanist yaklaşımının farkındasınız' diye yanıt verdi.

BAYRAMLIK POLEMİKLER
BAYRAM da siyasiler arasındaki buzları eritemedi. MHP, AKP ve CHP arasındaki polemikler, ziyaretlerde de sürdü. Bu yıl konuklarını milletvekili düzeyinde ağırlayan AK Parti'de ev sahipliğini Haluk Özdalga, Soner Aksoy ve Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu yaptı. Partiye ilk gelen ziyaretçiler, son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 'dil kopartma' polemiği yaşayan MHP oldu. Görüşmeye iğneleyici sözler damgasını vurdu. MHP'li Faruk Bal, siyasetteki gerginliğe işaret edip, ülkenin önemli değerlerinin tahrip edildiğini savundu. AK Partili Özdalga ise Bal'a, 'Demokrasi, farklı görüşlerin olduğu bir rejim. Bu farklı görüşlerin kavga olmadan bir arada yaşayabilmesinin başarılması gerekli' dedi.

İğnelemeler CHP ziyaretinde de sürdü, CHP'li İsa Gök ile reform polemiği yaşandı. İşte o diyalog:

Soner Aksoy: Demokratik toplumlarda herkes konuşabilmeli.
İsa Gök: Herkesin konuşabilmesi ama bunun yanında cezaevinde kalan basın mensuplarını nasıl açıklayacağız? Demokrasiyi içselleştirmek çok önemli.
Haluk Özdalga: Ümit ediyorum ki demokrasi, insan hakları ve özgürlükler istikametinde yapacağımız reformları Meclis'imiz el birliğiyle ve hızlı bir şekilde çıkarsın.
İsa Gök: Hakikaten reform ise hakikaten demokratik açılımsa, hakikaten insan hak ve özgürlükleriyse CHP her zaman için yanında ama altını çizdiğim satır 'hakikaten ise'...
Haluk Özdalga: Bugün siyasi bir tartışmaya girmek için uygun bir gün değil.

MİKROFONUN AZİZLİĞİ
Ziyaretin ardından AK Partili'ler kendi aralarında CHP'yi eleştirdi. Özdalga, 'Bunlarda hala değişen bir şey yok' dedi. Özdalga'nın sözleri açık mikrofonlara da yansıdı. BDP de uzun bir aradan sonra AK Parti'yi ziyaret etti.