Dp Genel Başkan Adayı Samet Ocakoğlu'ndan Açıklama

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan adayı Samet Ocakoğlu, Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un, Türkiye için çare ve çözüm üretme zemini DP Büyük Kongresi'nin Aralık ayında yapılacağını açıklayarak Türkiye'ye bayram hediyesi sunduğunu söyledi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan adayı Samet Ocakoğlu, Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un, Türkiye için çare ve çözüm üretme zemini DP Büyük Kongresi'nin Aralık ayında yapılacağını açıklayarak Türkiye'ye bayram hediyesi sunduğunu söyledi. Ocakoğlu, "Hukuku talep etmek siyasi mayamızın temel özelliğidir. Hukuk arayışlarımız daima millete hak olarak dönmüştür. Yine böyle olacaktır. Sayın Genel Başkanın Büyük Kongre tarihini açıklaması, mücadele gücümüzü teşvik etmiştir" diye konuştu.
İHA'ya açıklamalarda bulunan Samet Ocakoğlu, partinin siyasi kimliğinin tescil edileceği DP büyük kongresini kendisi için bir yarış zemini olarak görmediğini dile getirerek, "Genel Başkanlık adaylığı açıklamam ile bir yarışmaya kalkıştığımı da düşünmüyorum. Özünde mutabakat fikrini, siyasi de olsa bir yarışma konusu görmüyorum. Büyük yürüyüşümüzü sürdürmek üzere misyonumuzun bayrağını istiyoruz. Kamuoyunun bu yöndeki beklentilerinin DP Büyük Kongresi iradesi ile örtüşmesi gerekir inancındayım.
Hareketimiz sonuca ulaştığında DP bayrağı demokratik süreçleri aşarak arkadaşlarımızla birlikte TBMM'ye dikilecektir. Zihinlerimizin ışığı ve gönüllerimizin heyecanları bizlere reva görülen yollardaki kolaylıklar olacaktır. Gerçekte, sahsımda aday olan misyonumuzdur" dedi.

"ŞAHİT VE DELİL BULMADA GÜÇLÜK YAŞAMAYACAĞIZ"
Hakiki hüviyetini bulmuş DP'nin Türkiye ve insanı için yapacaklarının teminatlarını arşivlerin almayacağını anlatan Ocakoğlu, ana ve bebek sağlığı kriterlerinde doğumda bebek kaybı, erken ve sağlıksız doğum ile anne ölümleri sıralamasında Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinin bir zamanlar en üst sıralarda olduğunu hatırlattı. Samet Ocakoğlu, anne ve bebek ölümlerinin sebeplerini ve önlemlerini araştırdıklarını dile getirerek, "Yemeklik tuzu iyotladık ve iyotlu tuz kullanımını bütün ülkede
yaygınlaştırdık. Güneydoğu doğumda anne ve bebek kayıplarını önledik. Soruna çözümü yörede değil tüm ülkeye uyguladık. Bugün sebep olanlardan başka herkesin varlığını gördüğü çok ciddi sorunları da yine akılcı ve doğru uygulamalar ile çözeceğiz. Misyonumuz ve vizyonumuz bu yolu bize işaret etmektedir. Türkiye'ye iyilik getirecek anlaşılma ortamımız için öncelikle kamuoyu tarafından kolayca anlaşılabileceğimiz konuma gelmemiz şarttır. İşte bir yarışa talip olmadan ve girmeden peşinde olduğum hadise budur.
Anıtkabir'in mermerlerinden, yedi küpeli geline delilimiz ve şahidimiz boldur" ifadelerini kullandı.
Ocakoğlu, sözlerini, "DP Genel Başkanı adaylığımı kamuoyuna açıklamamın ardından çalışmalarımı halka yönelik sürdürürken işitemediğim daha doğrusu haberdar olmaktan henüz mahrum olduğum bir değerlendirmenin eksikliğini manevi dünyamda ağırlığıyla hissediyorum. Hukuk talep etmek için öncelikle kendi hukukumuzu egemen kılmalıyız. Arkadaşlarımızın kararlılık duygusu milletin hakkının güvencesidir" şeklinde tamamladı.