Berlin'deki Şehitlik Camii'ne yapılan kundaklamada facianın kapısından dönüldü

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Türk Şehitlik Camii'ne yapılan dördüncü kundaklamada facianın eşiğinden dönüldü.

Şehitlik Camisi Derneğinin Baş

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Türk Şehitlik Camii'ne yapılan dördüncü kundaklamada facianın eşiğinden dönüldü.

Şehitlik Camisi Derneğinin Başkanı Yavuz Selim Akgül, olayla ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, "Caminin arka tarafında yakılan ateşe propan gazı tüpü bırakılmış. Cami görevlilerinden Yusuf Yılmaz, sabah vakitlerinde camiye geldiğinde hareketlere duyarlı bir kameranın yangın alarmı verdiğini tespit etmiş. Caminin arkasını kontrol ettiğinde ateşi görmüş ve içindeki propan gazı tüpünü çıkarıp ateşi söndürmüş. Bu tüp patlasaydı belki de insan hayatına mal olabilirdi." dedi.

Akgül, bundan önceki kundaklama girişiminin Ramazan ayında anlatarak, son girişimin ise hem Kurban Bayramı ve hem cumaya denk getirilerek yapılmış olmasından özellikle büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Polislerin bundan önceki kundaklama girişimi ile ilgili soruşturma yaptığına dikkat çeken Yılmaz, "Son kundaklama girişimden sonra yine caminin dış cephesi hafif zarar gördü. Söz konusu propan gazı tüpü patlasaydı hasar daha büyük olabilirdi. Polis bundan dolayı daha etkin ve çok yönlü bir soruşturma yapıyor." diyerek, olay yerinde bir el arabası bulunduğunu, çelik tüpün bu el arabasıyla taşıdığının tahmin edildiğini, ayrıca olay yerinde kırık şarap şişesinin de bulunduğunu anlattı.

Şehitlik Camii İmamı Mustafa Aydın ise verdiği vaazda vatandaşlara terör olaylarına karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumları güvenlik birimlerine bildirmeleri çağrısında bulundu.

Berlin polisi ise olayla ilgili basın bildiride şu ifadelere yer verdi: "Şahitler aranıyor! Kimliği belirsiz şahıslar tarafından Neuköllnd'deki bir cami kundaklandı. Columbiadamm'daki caminin bir görevlisi 6:15 surlarında ateşi fark etmiş ve söndürmüş. Yangında caminin dış cephesi ve camı hasar gördü, kimse yaralanmadı. Olay yerinde propan gaz tüpü tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı."