Başbakan Erdoğan'a Süleymaniye öfkesi

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, Başbakan Erdoğan'ın Süleymaniye Camii'nde "oy dilenciliği" yaptığını öne sürdü. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk da, "Bu bayram sabahı Sayın Başbakanın Süleymaniye'yi işgal etmesini içime sindiremiyorum" dedi.

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, Başbakan Erdoğan'ın Süleymaniye Camii'nde "oy dilenciliği" yaptığını öne sürdü. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk da, "Bu bayram sabahı Sayın Başbakanın Süleymaniye'yi işgal etmesini içime sindiremiyorum" dedi. CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan'ın yıllardır kısmi iç onarımı yapılan ama 453 yıldan beri 5 vakit ibadete açık olan Süleymaniye Camii'ni arife günü "ibadete kapattırdığını" savundu.

Erdoğan'ın ünlü şair Yahya Kemal'in Süleymaniye'de Bayram Sabahı şiirini kendisine reklam sloganı yaptırdığını iddia eden Batum, "Bayram Namazı'nı Süleymaniye'de kılacağını bütün İstanbul'a ilan ettiriyor. Bu arada AKP'li belediyenin de bayram kahvaltısı dağıtacağı açıklanıyor. Amaç ibadet için gelen cemaate AKP propagandası yapmak gibi çağ dışı, din dışı, akıl dışı bir sefalettir. Bu hem demokrasi hem de kutsal dinimiz için son derece tehlikeli bir siyasi şovdur" görüşünü ifade etti.

"Başbakan Erdoğan'ın Süleymaniye'de oy dilenciliği yaptığını, çaresizlikten asırlık camilere sığındığını, parti reklamı uğruna en kutsal konuları ve mekanları bile istismar etmeyi sürdürdüğü" iddiasında bulunan Batum, şunları kaydetti:

"Belli ki, Başbakan fabrika ve işyeri açamadığı için çareyi yüzlerce yıldır ibadete açık olan kutsal mekanlara sığınmakta bulmuştur. Sözde şiir meraklısı Erdoğan, bu şiirin son mısrasındaki 'Doludur gönlüm ışıklarla bu bayram sabahı' sözlerini belli ki 'ampul ışığı' ile karıştırdı. Bilsin ki artık o ampul, karanlık saçıyor. Beş yüzyıldır bayram namazı kılınan Süleymaniye Camisi'nin de, dün ve önceki gün açtığı yüzlerce yıllık kutsal mekanların, AKP'nin kahvaltı promosyonuna ve şovuna alet edilmesi hiçbir adap ve edebe sığmaz."

Cindoruk: "İçime sindiremiyorum"

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk da, "Bu bayram sabahı Sayın Başbakanın Süleymaniye'yi işgal etmesini içime sindiremiyorum. Sayın Başbakan orayı tamir ettirdi, onardı diye bir konuşma yapıyor. Zannettim ki Mimar Sinan konuşuyor. Dün sabah Süleymaniye Camisi'ne siyaset girmiştir" dedi.

Bayramlaşmak üzere geldiği DP İstanbul İl Merkezinde partililerce halaylarla karşılanan Cindoruk, "Partililerin, halkın ve Silivri tutsaklarının  bayramını kutluyorum. En kısa zamanda haksızlığa uğrayan herkesin özgürlüğe kavuşmasını yürekten diliyorum" dedi.

Bayramlarda siyaset yapmanın doğru olmadığını, ancak gördüğü bir noktanın altını çizmek istediğini dile getiren Cindoruk, şunları söyledi: "Bu bayram sabahı Sayın Başbakanın Süleymaniye'yi işgal etmesini içime sindiremiyorum. Süleymaniye Camisi 550 senelik milli iftihar vesilemiz. O, Sinan'ın, Kanuni Sultan Süleyman'ın hepimize bıraktığı muhteşem bir mirastır. Sayın Başbakan orayı tamir ettirdi, onardı diye bir konuşma yapıyor.

Zannettim ki Mimar Sinan konuşuyor. Mimar Sinan'ın kalfası konuşuyor. Tarihe şahitlik etmesi için söylüyorum. Sadece bizim zamanımızda Süleymaniye 3 kez onarım görmüştür. Adnan Menderes, Demirel ve Özal zamanında. Ama hiçbirimiz de 'Onarım yaptık' diye Süleymaniye Camisi'nde açılış, gösteri yapmadık. Dün sabah Süleymaniye Camisi'ne siyaset girmiştir."