Vali Yardımcıları Sınırda Bayramlaştı

Sınırın iki yakasındaki vatandaşların yatılı bayramlaşması devam ederken, Halep ve Kilis Vali Yardımcıları birbirleriyle bayramlaştıktan sonra sınırdan geçişleri yerinde inceledi.

Bu yıl 22'incisi gerçekleştirilen yatılı bayramlaşma için 7 bin 850 Türk vatandaşı Suriye'ye geçişleri sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Kilis ve Halep valileri bir araya gelerek bayramlaştı. Kilis Vali Yardımcısı ve Öncüpınar Mülki İdare Amiri Eren Arslan ve Türk heyeti Halep Vali Yardımcısı Abdülkadir Cezmaiti ve beraberindeki heyeti ziyaret ederek bayramlaştı.
Suriye halk oyunları gösterisini izleyen sınırın iki yakasındaki Valiler, dostluk mesajları verdi. Suriyeli yerel sanatçılar kısa bir konser verdi. Halep ve Kilis Vali Yardımcıları sınırda geçişleri yerinde inceleyerek, yetkililere talimat verdiler.
Halep Vali Yardımcısı Abdülkadir Cezmaiti, Türk heyetinin gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiklerini kaydederek, "Suriye ile Türkiye ilişkilerinde son zamanlarda büyük mesafeler alındı. Suriye Devlet Başkanı Dr. Beşşar Esad ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın dostlukları sayesinde bu hale geldi. Kendi aralarında yaptıkları anlaşmalar ile bu seviyeye geldik. İlişkilerin daha iyi seviyeye geleceğine inanıyorum. Eskiden tel örgülerden atılan
hediyeler ile hediyeleşme yapılıyordu. Şimdi ise iki ülke vatandaşları akrabalarını ziyaret edebiliyorlar. Buda ilişkilerin ne kadar geliştiğini gösteriyor" diye konuştu.
Kilis Vali Yardımcısı ve Öncüpınar Mülki İdare Amiri Eren Arslan, Türkiye ile Suriye arasında ilişkiler en üst düzeyde sürdüğünü belirterek, "Kilisliler, sabahın erken saatlerinden itibaren Suriye'deki yakınlarının yanına bayramlaşmak için gidiyor. Tel örgülerin arkasında yapılan bayramlaşma bugün çok rahat bir şekilde gerçekleştiriliyor. Normal olanı güzel olanı bu, bundan dolayı sevinçliyiz. Şuanda bulunduğumuz Halep'teyiz Kilis'te olduğu kadar rahatız. Burada Kendi vatanımız kadar rahatız.
Konukseverliği ve bize gösterdiği ilgi alaka ile Kilis'te olduğu gibi rahatız. Vatandaşlarımızda burada rahatlıkla bayramlaştılar. Dost ve kardeş Suriye ile ilişkilerimiz iyi şekilde sürdüğü gibi aynı zamanda da iyi şekilde yaşanıyor. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bunun getirdiği hem sosyal hem de siyasal alanda çok yakın münasebetler oluyor. Ticari anlamda gelişmeler artıyor" dedi.
Halep Vali Yardımcısı Cezmaiti Türk heyetine bir yemek verdi. Suriye basını da Türk ve Suriye heyetinin bir araya geldiği toplantıya yoğun ilgi gösterdi.