Avrupalı Heyetten Ko-mek'e Büyük İlgi

"Yaygın Eğitimde Yerel Yönetimlerin Rolü" programı için Kocaeli'de bulunan Avrupalı heyet proje kapsamında KO-MEK'i inceledi.

Avrupalı Heyetten Ko-mek'e Büyük İlgi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği projesi kapsamında 25.000 Euro finansal destek sağlanan "Yaygın Eğitimde Yerel Yönetimlerin Rolü" için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Kocaeli'ne gelen heyet KO-MEK'i ziyaret etti. Avrupa'nın 7 ülkesinden eğitimden sorumlu üst düzey uzmanlardan oluşan heyet KO-MEK' te yürütülen mesleki, sanatsal eğitimleri yerinde inceleme fırsatı buldu. Proje kapsamında ilimizde bulunan misafirlere Leyla Atakan Kültür Merkezi toplantı salonunda KO-MEK projesi sunum yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım KO-MEK ile ilgili bilgileri sundu. Avusturya, İtalya, İskoçya, Macaristan, Almanya, Yunanistan, Portekiz'den gelen belediye başkanları, okul müdürleri ve eğitim uzmanlarının bulunduğu ekip KO-MEK'te Ebru sanatı atölyesini ziyaret ettiler.
Avrupalı heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Dairesi AB ve Dış İlişkiler Müdürlüğü 'nün projesi kapsamında yaptıkları çalışmanın ardından ülkelerine dönecek.