Kars'ta Öğretmen Evi'nde Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla Öğretmen evi'nde bir tören düzenlendi.

Kars Valisi Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkan Vekili Yargıç Harmankaya, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Cumhuriyet Başsavcı Adem Yazar, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Özel İdare Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı İlçe Kaymakamları ve Daire Müdürleri Katıldı. Öğretmen evi'ndeki bayramlaşmanın ardından Kars Devlet Hastanesi ziyaret edildi. Vali Ahmet Kara, ve beraberindekiler bir süre hasta ve hasta yakınlarıyla sohbet ettiler.
Vali Ahmet Kara son olarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret etti.
Kars Valisi Ahmet Kara, AK Parti Milletvekili Zeki Karabayır, Belediye Başkan Vekili Yargıç Harmankaya, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Sağlık İl Müdürü Dr. Fahri Sevinç ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül ile birlikte Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrencileri ziyaret eden Kara, burada öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.
Kars Valisi Ahmet Kara, Yetiştirme Yurdu binasının yıkılarak yerine modern bir bina yapılacağını söyledi.
Vali Ahmet Kara; "Burada kalan çocukları şu anda Halime Arslan Yurdu'na taşıdık. Oradaki çocukları da sevgi evlerine yerleştirdik. 5 tane ev kiraladık. Bu çocuklar şu anda bu sevgi evlerinde kalıyorlar. Yani artık apartman ortamında yaşıyorlar. Toplumdan ayrı değil de toplumla beraber yaşıyorlar" dedi.
Vali Kara; "Bu bina yapıldıktan sonra Kurşunoğlu İlköğretim Okulu'nun da tahsisi yapıldıktan sonra onarılarak, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binası olacak. Yani bu bahçe, Sosyal Hizmetler Kampüsü olacak. Ama küçük çocuklarımız artık evlerde barınacaklar. Dolayısıyla bu planlama şu anda var. Bunun ilk etabı çocukların elvere taşınmasıydı ve onu gerçekleştirdik. Bu bina 1970'li yıllarda yapılmış ve depreme dayanıklılık denetimi yapılmamış. Artık depreme dayanıklı ve güçlü binalar yapılıyor. Bizde bu binayı depreme dayanıklı yaptıracağız" diye konuştu.
Vali Kara daha sonra çocuklara yurtta kendilerine iyi bakılıp bakılmadığını sordu. Öğrencilerin, görevlilerden memnun olduklarını belirtmelerine üzerine Vali Kara da görevlilere teşekkür etti.
Vali Ahmet Kara, gerçekleştirdiği bayram ziyaretlerinin son durağı olan Yetiştirme Yurdu'ndan ayrılarak, valilik konağına gitti.