Bolu'da Bayramlaşma Töreni

Bolu'da protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi'nde düzenlenen törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu Milletvekili Metin Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Jandarma Komutanı İbrahim Ertaş ve protokol üyeleri katıldı.
Vali Özçimen yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nın Ramazan Bayramı'na göre daha telaşlı olduğunu, bunun da kurban kesimi ve dağıtımından kaynaklandığını söyledi. Özçimen, "Biz bayramlarda çocuk gereği çok küçük şeylerle sevinir, küçük bir bayramlık ile dünyalar bizim olurdu. Büyüklerimizin verdiği harçlıklarla çok mutlu olurduk. Bugün bunları göremiyoruz diye hayıflanma var. Aslında nereden baktığımıza bağlı. Hafta sonu yollar tıklım tıklım doluydu. Demek ki imkanımız var, arabalarımız var, benzin alacak
paralarımız var. Sevdiklerimize yığın yığın gidebiliyoruz. Yine büyüklerimizi sevindiriyoruz çocuklarımıza aldığımız şeyler daha kıymetli. Sokağımızda bir yetimin başını okşamanın çok sevap olduğuna inanıyoruz. Şimdi Kızılay gibi kurumlarımızla dünyanın öbür ucundaki yetimleri sevindirebiliyoruz. Türk milleti dünyaya örnek oluyor. Bu millet aziz bir milletir. Yerin altındakiler, yerin üstündekilerin daha aşağı değildir. Yerin altındakilere layık olmaya çalışalım" dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Kurban Bayramı'nın İslam alemi açışından önemine değinerek, "Çocukluk yıllarımızı hatırladığımızda kurban kesilememe oranı çok yüksekti. Kurbanda pay gelsin diye dua edilen aileler vardı. Şuanda da var belki ama durum biraz daha farklı. Merhamet duygularının doruğa ulaştığı bugünlerde kesilen kurbanlardan dağıtılan paylarla şuanda çok önemli hizmetler görülüyor. Şuanda Kızılay'a yine sivil toplum örgütlerinin tamamına aynı zamanda Bolu belediyesine muazzam
bağışlar var. Bu bağışlar sayesinde bizde Bolu Belediyesi olarak yıl boyunca ihtiyaçta olan ailelere her gün sıcak aş veriyoruz. Bunda hali vakti yerinde olan Bolu'da kurban kesen herkesin katkısı var. Hayırsever Bolululara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar sıraya girerek bayramlaştılar.