Vali Vekili Selman Yenigün: Kurban bayramlarında sosyal yardımlaşma zirveye ulaşıyor

Bursa Valiliği'nde çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile bayramlaşma töreni düzenlendi. Heykel'deki tarihi valilik binasında düze

Bursa Valiliği'nde çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile bayramlaşma töreni düzenlendi. Heykel'deki tarihi valilik binasında düzenlenen bayramlaşma törenine, Vali Vekili Selman Yenigün, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Ali İlnek, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, AK Parti Bursa milletvekilleri Altan Karapaşaoğlu, Ali Kul, Canan Candemir Çelik, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Bayramlaşma töreninin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Vekili Selman Yenigün, "Bugün milletçe bayramımızı kutluyoruz. Kurban bayramını hep beraber birlik ve beraberlik içinde kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Bu bayramlar bizim için son derce önemli, birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor. Tüm toplum olarak kardeşliğimizi birlik ve beraberliği bir kez daha ortaya kopma fırsatı sunuyor." dedi.

Bayramların sosyal yardımlaşmaya zemin hazırladığına vurgu yapan Yenigün, "Bayramların bir özelliği de inancımız gereği sosyal yardımlaşma örneği olan kurban kesimi söz konusu. Durumu iyi olanların maddi durumu kötü olanlara destek verdiği bir gün. Toplumun bu güzel ananeleri bir ve beraberlik içinde gelişmesine vesile olacağına inanıyorum. Tüm topluma refah huzur ve esenlik temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Türk milletinin renkli ve güzel bir kültüre sahip olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise şunları kaydetti: "Özellikle Bursa'mız bu kültürün en güzel şekilde yaşandığı yerlerin başında geliyor. Bugün de burada tüm güzelliği ile bu kültürü yaşıyoruz. Bayramların bir özelliği de sevdiklerimiz, yakınlarımız, ailemiz ve unuttuğumuz dostları görmemize vesile oluyor."