Gül'den samimi mesaj

Cumhurbaşkanı Gül, sıradışı bir üslupla bayram mesajı verdi: 'İnanın ki Türkiye köklü bir değişimden geçiyor…

Gül'den samimi mesaj
Gül, ‘samimi mesajında’ Türkiye’deki değişimin altını çizerek, “Bazen mum dibine ışık vermez. Bazen evin içinde büyüyen çoçuğun büyüdüğünün farkına varmayabiliriz” dedi.

İşte liderlerin bayram mesajları...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, yurt içi ve dışındaki tüm vatandaşların bayramını kutladı. Bayramın Türkiye, tüm Müslüman alemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Gül’ün samimi ifadeleriyle dikkat çeken mesajı şöyle:

‘İnanın bana vatandaşlarım...’

İnanın bana, Türkiye bütün çevresine ilham kaynağı olmuştur. Türkiye’nin ekonomik gelişmesi, Türkiye’deki demokratik gelişmeler, Türkiye’nin çok canlı kültürel hayatı, Türkiye’deki çoğulculuk, bütün bunlar gerek doğuda gerek batıda gerek komşularımızda büyük bir ibretle ve takdirle izlenmekte, bazıları ’Türkiye bunları yapıyor, biz niye yapamıyoruz’ diye kendi kendine sormaktadır.

‘Bazen mum dibine ışık vermez’

Bazen mum dibine ışık vermez, bazen evin içinde büyüyen çocuğun büyüdüğünün farkına varmayabiliriz ama inanın ki Türkiye çok köklü bir değişim içerisinden geçiyor. Bu değişimin tabii ki bazı sancıları olacaktır ama bunları büyüme sancısı, pozitif sancı olarak görmemiz gerekir ve geleceğe hepimiz çok daha olumlu, çok daha ümitli bakmamız gerekir ve bu uğurda tabii ki hepimizin çok çalışması gerekir. İşte bayramlar vesilesiyle bunları bütün vatandaşlarım, sizlerle paylaştım. İnanıyorum ki sizler de benimle aynı fikirdesiniz. İnanıyorum ki Türkiye’yi yöneten herkes de bu yönde çok daha büyük çaba sarf edecektir.

‘Lütfen kemerinizi takın’

Bayramlar tabii ki neşeli günlerdir ama maalesef bazen dikkatsiz olunca bu neşeli günler hepimize çok acılı günler haline dönüşmektedir. Yollarımız çift yol oldu, bundan büyük memnuniyet duyuyoruz ama trafik kurallarına uymazsak, trafiğe dikkat etmezsek, çok büyük acıları yaşarız. Unutmayın ki trafik kurallarına uymak hepimiz için mecburiyettir, hepimiz yapmalıyız. Şehir içinde bile seyahat ederken, havaalanına gidip gelirken, arka koltukta oturmama rağmen kemerimi takarım.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: “Darda olana sahip çıkmak gerekir”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: “Bizim kültür ve inancımız darda kalana sahip çıkmayı, mazlum ve mağdurun hakkını savunmayı, muhtaç ve yoksulu korumayı, öksüz ve yetimleri sevindirmeyi, komşusu açken tok yatmamayı gerektirir. Bizler tarih boyunca bayramlarımızı bu anlayışla coşku, birlik ve dirlik içinde kutladık. Bu bayramı da yine hep birlikte coşkuyla, sevinçle, neşeyle kutlayacak; acılarımızı ve mutluluklarımızı, yasımızı ve aşımızı paylaşarak yaşayacağız. Bayramın milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

KILIÇDAROĞLU: “Bayramlar bayram gibi olmalı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Bağımsız, özgür, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, kardeşçe yaşanan mutlu bir Türkiye gibi, kardeşçe kucaklaşılan bayramlar düşlüyorum. Biliyorum ve inanıyorum, sizin de inanmanızı istiyorum, bayram gibi bayramlarda buluşacağımız günlerde analar, babalar evlat acısıyla gözyaşı dökmeyecek. Herkes inancını da, kimliğini de şeref gibi taşıyarak, kardeşçe kucaklaşacak. İşte o zaman bayramlarımız buruk olmayacak, işte o zaman bayramlarımız bayram gibi olacak. Gelin hep beraber düşlerimizi gerçekleştirmek için koşalım.”

DEVLET BAHÇELİ: “Ayrılıkçı eğilimlere karşı duralım”

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Yüce Allah’a kulluk bilincinin bir gereği olarak yaptığımız kurban ibadetinin manen arınmak ve aklanmak, kırgınlıkların, küskünlüklerin ve anlamsız çekişmelerin son bulması için de iyi bir fırsat olacağı şüphesizdir. Vatanımızın her yöresindeki aziz vatandaşlarımızın her konuda ve sorun karşısında birleşmelerini, bütünleşmelerini, kardeşçe yaşamalarını ve toplumsal yapımızda ayrık otu gibi kök salmaya başlayan ayrılıkçı eğilimlere karşı durmalarını içtenlikle temenni ediyorum.”