Belediyenin açtığı hayvan polikliniği, yüzlerce kediyi tedavi etti

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ve Haziran ayında faaliyete başlayan Mavişehir Hayvan Polikliniği kısa sürede

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ve Haziran ayında faaliyete başlayan Mavişehir Hayvan Polikliniği kısa sürede sahipsiz hayvanlarla ilgili önemli çalışmalar yaptı.

Ege Bölgesi'nin donanımlı hayvan poliklinikleri arasında ön sıralarda gelen tesiste bir ameliyathane, iki adet muayene odası, kedi bakım alanı, röntgen, kan sayımı ve biyokimya cihazları bulunuyor. Mavişehir Hayvan Polikliniği'nde sadece sahipsiz sokak kedilerine hizmet verilirken hayvanseverler ile ortaklaşa çalışmalar yapılıyor.

Sokakta zor şartlarda yaşamaya çalışan hasta ve yaralı kedilerin tedavi gördüğü poliklinikte iki veteriner hekim ve bir hayvan bakıcısı gerekli müdahaleleri yapıyor.

Yerel yönetimler olarak hayvanlara sahip çıktıklarını söyleyen Belediye Başkanı Cevat Durak, her yıl ortalama bin sokak köpeğini ve kedisini kısırlaştırıp aşıladıklarını belirtti. Şuana kadar yaklaşık iki bin sokak hayvanını tedavi ettiklerini kaydeden Durak, "Mavişehir Hayvan Polikliniği'nde sadece sokak kedilerinin kısırlaştırmasını tedavisini, bakımını yapıyoruz. Şu ana kadar polikliniğimizde 415 kedinin kısırlaştırılması gerçekleştirildi. 584 adet hasta ve yaralı kediye müdahale edildi, 33 kediye farklı operasyonlar yapıldı 20 kedinin rehabilitesi de devam ediyor. Sahipli hayvanların tedavisi ve aşılaması Örnekköy Şantiye binamızdaki poliklinikte gerçekleşiyor. Orada ayrıca sahipsiz köpeklere de hizmet veriyoruz. Söylemekten büyük mutluluk duyduğum ve Türkiye'de bir ilk olarak ilçemizde gerçekleştirdiğimiz Hayvan Sevgi Parkı, Mavişehir Küçük Hayvan Polikliniği, Örnekköy Geçici Hayvan Bakımevi ve Polikliniği, Celal Üner Köpek Bakımevi, Hayvan Ambulansı gibi projelerimizi hayata geçirdik. Bu önemli projelere bir yenisini daha ekledik. 13 bin metrekarelik devasa bir alana Tay Park'ı açtık. Bunlar bizim için önemli olduğu kadar gurur verici çalışmalar. Hizmetlerimiz bu kadarla sınırlı kalmayacak. Yeni projeler üretip hayvan sever dostlarımızla yol almayı sürdüreceğiz." dedi.