Acemi Kasaplar İş Başında

Adana'da, kurban yüzerken ve etlerini parçalarken satır ve bıçakla elini, parmağını kesen acemi kadın ve erkek kasaplar hastanelik oldu.

Adana'da, Kurban Bayramı'nın 1. gününde yine bildik görüntüler ortaya çıktı. Kurbanlıklarını kestirdikten sonra etleri parçalamak isteyen acemi kasaplar, kurban yerine vücutlarının çeşitli yerlerini keserek hastanelik oldu. Kurbanı yüzerken ya da keserken satır ve bıçakla elinden, parmağından ve bacağından yaralanan vatandaşlar hastanelere başvurdu. Hastaneye gelen vatandaşların çoğunun kadın olması dikkat çekti.
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne saat 09:30 ile 10:00 arasında 10 kişi gelerek tedavi oldu. Elini keserek acil servise koşan Banu Arslan (63), koyunu parçalarken elini kestiğini söyledi.
64 yaşındaki Mehmet Duran ise kurban faciası yaşadığını belirterek acılar içinde acil servise girip tedavisini yaptırdı.
Ahmet Akçil (66) de, arkadaşıyla birlikte bir otomobille acil servise gelerek kurban keserken kestiği parmağını tedavi ettirdi.
15 yaşındaki Yıldız Arık ise dayısı kurbanın derisini yüzerken kurbanın ayağını tuttuğu sırada eline gelen bıçakla yaralandığını anlattı.
Yaralılar ayakta tedavi edildikten sonra evlerine döndü.
(FKE-HO-Y)