Kürt kimliği üzerinden cebini doldurmaya çalışıyor

Pazar akşamlarına damgasını vuran "4 Kadın 1 Erkek" programının bu haftaki moderatörü sinemanın yakışıklı jönü Mehmet Aslantuğ, 1999 yılında yaşanan olaylar ve kamuoyunda geniş yer bulan 'Ahmet Kaya'nın mezarı getirilsin mi, getirilmesin mi?' sorusunu tartışmaya açtı.

Kürt kimliği üzerinden cebini doldurmaya çalışıyor
Sevilay Yükselir, Serpil Yılmaz, Hilal Kaplan ve Nuriye Atabey’in hazırlayıp tartışmacı olarak katıldıkları “4 kadın 1 Erkek” programında bu hafta 16 Kasım 2010 günü ölüm yıldönümü kutlanacak olan Ahmet Kaya özel dosyası açıldı.

O ortamda Ahmet Kaya’ya destek olmasının arkasında herhangi bir çıkar ilişkisinin olmadığını ifade eden Aslantuğ “Bunu bir meziyet olsun diye yapmadım. Hala da şaşkınım, bir salon nasıl böyle refleks verir. Bunu yaparken de bu ülkenin bölünmezliği, birlikteliği ya da barışıyla ilgili başka türlü hesapların adamı da değildim üstelik” dedi.

Bu konuşma üzerine söze giren Sevilay Yükselir, Aslantuğ’un o dönemdeki duruşunun takdire şayan olduğunu ifade ederek “Son zamanlarda kürt siyaseti üzerinden, kürt kimliği üzerinden, kürt sorunları üzerinden cebini cepkenini doldurmaya çalışan bir adamın 10’uncu yıl marşını alkışladığı bir dönemde, İbrahim Tatlıses’in suskun kaldığı bir dönemde, sizin o hareketi göstermiş olmanız taktire şayandır” dedi.

Programın ilerleyen dakikalarında telefonla bağlanan Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya “Orada güzel bir Türkiye fotoğrafı var. Bu konunun tartışılıyor olması da Türkiye adına son derece önemli” dedi. 1999 yılına dönmenin imkansız olduğunu ifade eden Kaya “Sevenlerine artık hiçbir şey Ahmet Kaya’yı geri getirmeyecek. Ama bu konuyu konuşuyor olmak Türkiye için çok önemli” dedi.