Borussia Dortmund doludizgin

Bundesliga'nın 12'inci haftasında lider Borussia Dortmund sahasında Hamburg'u 2-0 yendi.

Bundesliga'nın 12'inci haftasında lider Borussia Dortmund sahasında Hamburg'u 2-0 yendi. Bundesliga'da 12'inci hafta karşılaşmaları sonunda Hamburg'u 2-0 yenen lider Dortmund, puanını 31'e yükseltti ve en yakın rakibi ile olan puan farkını yediye çıkardı.

Türk kökenli hakem Deniz Aytekin'in yönettiği Borussia Dortmund-Hamburg maçının golleri 49'uncu dakikada Kagawa ve 70'inci dakikada Barrios'tan gelirken, milli futbolcu Nuri Şahin 90 dakika forma giydi.

Hamit Altıntop'lu Bayern Münih, sahasında İlkay Gündoğan ve Mehmet Ekici'nin formasını giydiği Nürnberg'i 3-0'lık net bir skorla mağlup etti. Ligdeki çıkışını sürdüren Bayern 19 puanla 6'ıncı sıraya yükseldi.

Geçen hafta Freiburg'a tek golle yenilen Mainz bu hafta da sahasında, Hannover'e Pinto'nun attığı golle 1-0 mağlup oldu. Mainz, zirve yarışında büyük yara alarak 24 puanla 3. sıraya geriledi.

Bayer Leverkusen, deplasmanda St. Pauli'yi 1-0 yendi. Zirve yarışından kopmamak için önemli bir üç puan elde eden Leverkusen, ligde puanını 24'e çıkartarak averajla 2'inci sıraya yükseldi.

Haftanın en ilginç karşılaşması Fritz Walter Stadı'nda Kaiserslauternile-Stuttgart arasında oynandı. Kaiserslautern, sahasında Stuttgart'a karşı 3-0 geriye düştüğü maçtan 3-3 beraberlikle ayrılmasını bildi.

Bundesliga 12'inci hafta sonuçları:

Borussia Dortmund-Hamburg 2-0
Werder Bremen-Eintracht Frankfurt 0-0
Wolfsburg-Schalke 04 2-2
Köln-Mönchengladbach 0-4
Kaiserslautern-Stuttgart 3-3
St. Pauli-Bayer Leverkusen 0-1
Mainz-Hannover 0-1
Hoffenheim-Freiburg 0-1
Bayern Münih-Nürnberg 3-0