Özürlüler memur olmak için ter döktü

Sağlık Bakanlığı'na alınacak özürlü personel için Türkiye genelinde yapılan sınava Sakarya'da 420 özürlü vatandaş katıldı. Sınavı tek başına yapamayac

Sağlık Bakanlığı'na alınacak özürlü personel için Türkiye genelinde yapılan sınava Sakarya'da 420 özürlü vatandaş katıldı. Sınavı tek başına yapamayacak durumda olan görme, işitme ve zihinsel engelli adaylar her salonda bir kişi olacak şekilde sınava alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen sınavda, özürlülere 75 dakikalık sürede 50 soruluk test uygulandı. Sınava katılan özürlülerden bedensel engeli bulunan vatandaşlar 20'şer kişilik salonlarda sınava girdi. Sınavı tek başına yapamayacak durumda olan görme, işitme ve zihinsel engelli adaylar her salonda bir kişi olacak şekilde sınava alındı.

Sınav için refakatçi talebi olan bu adaylara, salonda gözetmen olarak görevlendirilen öğretmenler, soruların okunmasına ve adayın belirteceği cevapların işaretlenmesine yardımcı oldu.

Sınav için Ankara'dan gelen MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yetkilisi Galip Uzunçakmak ile Sınav Hizmetleri Sorumlusu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sarık, sınavın yapıldığı tüm salonları gezerek, sınavın sorunsuz geçmesi için denetim yaptı.