Bbp Başkanı Topçu: 'Her Evden Bir Oy İstiyoruz'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, önümüzdeki genel seçimlerde her evden kendilerine bir oy çıkmaması durumunda, bu durumu öteki dünyada Allah'a şikayet edeceğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Topçu, Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinin Ankara'daki temsil noktası olan Güzelyurtlular Derneği'ni ziyaret etti. Güzelyurtlular Derneği Genel Başkanı Abdullah Taş ve yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Topçu, parti yetkilileriyle birlikte vatandaşların dertlerini dinledi. Topçu, Aksaraylılar'ın her yerde birlikteliklerini gösterdiklerini ve bu birlikteliğin herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Topçu, bayramın ilk gününde Pakistan'a gideceğini ve burada afetzedeler için
yaptırdıkları Muhsin Yazıcıoğlu köyündeki evlerin anahtarlarını dağıtacaklarını da kaydetti. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun her zamanki hayalinin şimdi kendi hayalleri olduğunu belirten Topçu, "Türk-İslam hayalinin gereğini yerine getirmemiz gerekiyor. Nasıl Kosova ve Bosna'da bunu yaptıysak, Halepçe, Doğu Türkistan ve Filistin'e nasıl bakıyorsak, Pakistan'a da öyle bakmalıyız. Türklerin Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar birlikte ve kaynaşarak yaşamalarını istiyoruz" dedi.
Topçu, Pakistan ziyaretinde anahtar teslim töreninin yanında diğer köyler için de temel atacaklarını ve bunun için bin 600 teşkilatın gerekli maddi desteği toplamayı başardığını ifade etti. Ziyaretinde siyasi partileri de eleştiren Topçu, "Bugün barajı geçen üç parti yaklaşık 330 milyon TL ödenek aldı. Bütün bu partilerin plazaları var. Hiçbir ülkede böyle bir şey yok. Artık herkes neyin ne olduğunu biliyor. İşsizlik, yolsuzluk ve terörle uğraşılacağına suni gündemler yaratılıyor. Kimse derde derman
olmuyor. Suni gündemden siyaset yapmak hem hükümetin hem de muhalefetin işine geliyor ama iş elin altına taşı sokmaya gelince kimse ortada görünmüyor" ifadelerini kullandı.
Topçu, açıklanan yüzde 12.5'luk işsizlik oranının gerçeği yansıtmadığını ve bu rakamın gerçekte daha fazla olduğunu iddia ederek, hükümetin küçük esnafa destek olması gerektiğini söyledi. Gündeme gelen füze kalkanı projesine de değinen Topçu, şunları söyledi:
"Burada hükümet ve TBMM'ye büyük görev düşüyor. Füze kalkanı projesi Türkiye'nin başına büyük bela olacak. Füze kalkanının Türkiye'ye hiçbir faydası yok. Sadece İsrail'e faydası var. TBMM'de gizli oturum yapılarak bu konu enine boyuna tartışılmalı ve oldu bittiye getirilmemeli."
Türkiye'deki önde gelen siyasi partilerin hepsinin zamanla görev yaptığını ve bugün gelinen noktada bütün hepsinin veballeri olduğunu belirten Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları olarak her zaman temiz ve ahlaklı siyaset yaptıklarını vurguladı. BBP olarak Anadolu insanından bir farkları olmadığını ifade eden Topçu, her evden bir oy istedi. Topçu, "Siyasi partiler arasında sadece bizim ellerimiz temiz ve o temiz elleri size uzatıyoruz. Sandıkta hepinizin alışkanlıkları olduğunu biliyorum. Biz, her
evden bir oy istiyoruz. Biz, her evden bir oyu hak ediyoruz. Diğer partilerin bugüne kadar yaptıkları ortada. Her evden bize bir oy çıkmazsa, sizi öteki dünyada rabbime şikayet edeceğim. O gün geldiğinde, 'Ben her şeyi yaptım ama onlar bana bir oy vermediler' diyeceğim. Seçimde gül ve hilal bütün temizliğiyle önlerinize gelecek. Bir defaya mahsus tüm evlerden bir oy istiyoruz" diye konuştu.