Başkan Altepe: Amatör kulüplere desteğimiz sürecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, genç nüfusu, Bursa ve Türkiye'nin en büyük şansı olarak gördüğünü söyleyerek, gençlerin sağlıklı yetiş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, genç nüfusu, Bursa ve Türkiye'nin en büyük şansı olarak gördüğünü söyleyerek, gençlerin sağlıklı yetişmesi amacıyla amatör spor takımlarını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan Altepe, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Cemal Vardar ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ile birlikte Demirtaşspor ve 100. Yıl Mahallesi Nilüferspor takımlarının yöneticileri ve futbolcularıyla bir araya geldi.

Başkan Altepe, öncelikle 100. Yıl Mahallesi Nilüferspor Kulübü'nün yöneticileri, futbolcuları ve mahalle halkıyla görüşüp sıkıntılarını dinledi, halkın taleplerini aldı. Gençlerin Türkiye'nin geleceği olduğunu söyleyen ve diğer ülkelerin Türkiye'nin genç nüfusundan yararlanmak istediğini kaydeden Başkan Altepe, "Türkiye ve Bursa her geçen gün gelişiyor, semtlerimiz güzelleşiyor. Gençlerimiz, bizim avantajımız. Tüm dünya buna imreniyor. Gençliğimize sahip çıkmalıyız." dedi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin kentin farklı köşelerinde yaya mesafede ulaşılacak spor tesisleri ve yüzme havuzları yaptığını, 78 tesisin inşaat çalışmalarına da başlandığını hatırlattı. AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız da Büyükşehir Belediyesi'nin spora ve sporcuya hak edilen değeri verdiğine işaret etti.

BAŞKAN ALTEPE'YE FORMA HEDİYESİ

100. Yıl Mahallesi Nilüferspor Kulübü Başkanı Erkan Demiralay ise futbol sahası, lokal ve kulüp için araç istediği Başkan Altepe'ye 16 numaralı forma hediye etti. Demiralay, daha sonra Başkan Altepe'ye saha yapılmasını istedikleri alanı gösterdi. Nilüfer'de vatandaşlardan da çok büyük ilgi gören Başkan Altepe, çocuklara bol bol imza dağıttı.

Başkan Altepe, daha sonra Demirtaşspor Kulübü'nün Gold 3 Otel'de yapılan dayanışma gecesine katıldı. Köklü kulübün genç futbolcularıyla keyifle sohbet eden Başkan Altepe, Bursa'nın en eski amatör spor kulüplerinden biri olan Demirtaşspor'a destek olacaklarını vurguladı.

Demirtaşspor ile ilgili anılarını futbolcularla paylaşan Başkan Altepe, "Demirtaşspor bizim takımımız, her zaman yanınızdayız. Bursa'da Demirtaşspor'la aynı dönemde faaliyet gösteren birçok kulüp kapanmasına rağmen bu takım hala ayakta. Futbolcularımız da gereken çabayı göstermelidir. Demirtaşspor formasını giymek önemli bir ayrıcalık olmalı." şeklinde konuştu.