Bakan Kavaf Ovaazatlı Köylüleriyle Buluştu

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, mahkeme kararıyla belde statüsü kazanan Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ovaazatlı köyünde yapılacak belediye başkanı seçimleri için vatandaşlarla buluştu

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, mahkeme kararıyla belde statüsü kazanan Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ovaazatlı köyünde yapılacak belediye başkanı seçimleri için vatandaşlarla buluştu.
Köy Meydanı'nda kadınlara seslenen Bakan Kavaf, ''Merkezi otoriteyle işbirliği içindeki yerel yönetimi beldenize başkan olarak seçmek hizmetlerin en etkin biçimde sizlere dönmesi için bu açıdan önemli'' diyerek AK Partili Belediye Başkan Adayı İlhan Gürkaş'a seçimlerde destek vermelerini istedi. Daha sonra Belediye Başkan adayı İlhan Gürkaş'ı tanıtan Kavaf, ''Başkan adayımız İlhan Gürkaş içinizden biri. İlhan Gürkaş kardeşimizi desteklemenizi sizlerden istiyoruz'' dedi.
Kavaf, 8 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yapılanların yapacakların teminatı olduğunu ifade etti. Kavaf, ''Belediye başkanlıklarımızın olduğu yakın yerlerdeki beldelere giderek bu hizmetlerin ne düzeyde olduğunu görebilirsiniz. Mustafakemalpaşa Belediyesi'ne baksanız yeter aynılarının burada olmaması için hiçbir sebep yok. Ama yeterki doğru adayı seçin'' diye konuştu.
Daha sonra Bakan Kavaf, Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Mustafakemalpaşa Belediyesi Başkanı Sadi Kurtulan ve beraberindekilerle yürüyerek köy muhtarlığına geçti. Kavaf, muhtarlık önüne giderken köy kahvelerinde oturan köylülerle görüştü.
Yolda karşılaştığı 3 gencin yanına giden Kavaf gençlere seçimde kime oy vereceklerini sordu. Gençlerden ''Oyumuzu İlhan abiye vereceğiz'' cevabını alan Bakan Kavaf, gençlerle ellerini çakıştırdı.
Köy Muhtarlığı önünde kendisini dinleyen halka seslenen Bakan Kavaf, ''Koalisyon hükümetleri dönemleri ülkenin en çok kayba uğradığı dönemler olmuştur. Türkiye 8 yıllık istikrar dönemiyle birlikte ekonomik istikrarı da kazanmıştır. Bu anlamda başkan adayımız İlhan Gürkaş'a desteklerinizi bekliyoruz'' diye konuştu.
Muhtarlığın önünden ayrılacağı sırada bir Ovaaztlı sakininin kendisine ''Söz verdiğiniz şeyleri yapacak mısınız sayın bakanım?'' sorusu üzerine Kavaf, ''Hiçbir zaman farklı bir tutum içerisinde olmadık. Bakın İzmir'de belediye başkanı CHP'li ama raylı sistemi yapmak belediyenin görevi olduğu halde biz yaptık'' şeklinde cevap verdi. Kavaf, ziyaretin ardından köylülerle tokalaşarak köyden ayrıldı.
12 Eylül referandumunda Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin bir mahallesi statüsünde giren Ovazatlı köyü 2008'de çıkarılan kanunla nüfusu 2 bin kişinin altında kaldığı ve nüfusu 50 binin üstüde bir belediyeye 5 bin metre yakınlıkta olduğu için mahalle statüsüne geri döndürülmüştü. Aynı durumda olan Burdur'un Gölhisar ilçesine bağlı Yusufça beldesinin açtığı dava sonucu belde statüsünü geri almasıyla bu durum Ovaazatlı köyüne emsal teşkil etmiş ve Bursa İdare Mahkemesi'ne açılan dava sonucunda 8 Nisan 2010
tarihinde belde statüsünü geri kazanmıştı.