Alaaddin Rolündeki Alhan'a Koruma Çemberi

Antepçe Alaaddin'in Sihirli Lambası Müzikalinde Alaaddin karakterini canlandıracak olan Alhan Babat, müzikal ekibi tarafından adeta koruma altına alındı.

Alaaddin Rolündeki Alhan'a Koruma Çemberi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Shazili Hazır Türk Kahvesi Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız, Marev Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci, Podiatrist Nazlı Ekici, Baharoğlu Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Baharoğlu ve bir çok kurum ve kuruluşun destek verdiği Antepçe Alaaddin'in Sihirli Lambası Müzikalinde baş rol oyuncusu Alhan Babat'a özel bir koruma zinciri oluşturuldu.
Geçtiğimiz yıl Peter Pan Müzikali ile Türkiye'nin tanınmış yüzü haline gelen ve Pamuk Prenses, Shrek gibi müzikallerde de baş rol oynayan Alhan Babat, bu ilgiden çok memnun. Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirileceği Antepçe Alaaddin'in Sihirli Lambası Müzikali hazırlıklarını büyük bir titizlikle sürdüren ekip, müzikalde Alaaddin karakterini canlandıracak olan Gaziantep'in bu alanda yetiştirdiği son dönemlerin en önemli yüzü haline gelen Muammer Alhan Babat'ı koruma çemberine aldı. Müzikalin büyük bir bölümünde sürekli sahnede yer alacak olan Alaaddin'in sağlığı ve beslenmesiyle de yakından ilgilenen yönetmen ve teknik ekip, çalışmalarda özellikle dans sahnelerinde oyuncunun daha çok başarılı olabilmesi için farklı yöntemler izliyor.
Proje yönetmeni Murat Karamanoğlu tarafından mercek altına alınan ve adım adım bütün çalışmaları izlenen başrol oyuncusu Alhan Babat, çevresindeki koruma zincirinden çok memnun olduğunu ancak büyük bir sorumluluk yüklendiğinin farkında olduğunu da ifade ederek, "Provalarımızda inanılmaz bir yoğunluk var. Bir taraftan okulum, bir taraftan diğer sosyal çalışmalarım ve müzikal. Bu üçgen içerisinde yoğun bir tempo ve performans sergileyerek Antepçe Alaaddin'in Sihirli Lambası Müzikali'nin başarıya ulaşabilmesi için var gücümle çalışıyorum. Gaziantep adına nasıl bir sorumluluk üstlendiğimin farkındayım. Müzikalde her şeyin Alaaddin'e odaklı olmasından dolayı gözleri üzerimde hissediyorum. Çalışmalarımın tamamında Proje Yönetmeni Murat Karamanoğlu, koreograf Neslihan Öztürk Ukraynalı dans eğitmeni Liudmyla Aktan ve yönetmen yardımcısı Egemen Arslan benimle bire bir ilgileniyor. Proje Genel Koordinatörü Dr. Çağla Özer ve Proje Sorumlusu Gizem Oral sağlığım başta olmak üzere özel hayatım ve beslenmemle ilgileniyor. Diğer oyuncularla da ilişkilerimiz çok iyi. Müzikale yeni katılan yetişkinlerin danslarında ve rollerinde kendilerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Gaziantep için önemli bir ilki başarmak için çıktığımız yolda başarılı olacağımıza ve çocuk odaklı birçok hayır kuruluşuna destek vereceğimize inanıyorum" dedi.
Müzikal ekibinin göz bebeği haline gelen ve her adımı mercek altına alınan Alaaddin karakterinin aktörü Alhan Babat, oyunda kendisiyle beraber sahneyi paylaşacak olan 4 yaşındaki kardeşi Celal Hüseyin Babat'la da yakından ilgileniyor.