Polatlı'da bayram tedbirleri alındı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde vatandaşların kurban bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için bir dizi tedbirler alındı. Polatlı Kaymakamı Gü

Ankara'nın Polatlı ilçesinde vatandaşların kurban bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için bir dizi tedbirler alındı. Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin'in imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Emniyet, Sağlık, Ulaştırma, Elektrik, Belediye ve Doğalgaz ekiplerinin bayram süresi boyunca görevlerinin başında olacağı bildirildi.

Polatlı kaymakamlığının aldığı tedbirler ise şöyle: "Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığının görev bölgelerinde emniyet ve huzuru sağlayarak, her türlü güvenlik tedbirlerini planlayarak eksiksiz ve tam olarak uygulayacak.

Emniyet Müdürlüğü ayrıca, bayram süresi boyunca artan trafik yoğunluğu dolayısıyla ilçe merkezinde tedbir alacak.

Bayram süresince her türlü sağlık tedbirleri, Sağlık Grup Başkanlığınca alınacak. Hastane bayram boyunca görev yapacak. Doktor ile sağlık personeli görevlendirilecek. Görevleri başında kalmaları sağlanacak. Nöbetçi eczaneler tespit edilecek. ve açık bulundurulacak. Nöbet çizelgeleri Kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne verilecek.

Bayrak öncesi ve sonrasında Posta İşletme Müdürlüğü Şubelerinin açık bulundurması sağlanacak. Mevsim şartları göz önünde bulundurularak, her türlü teknik araç ve personel temin edilecek. Bayram süresince Polatlı'da tüm köy yolları ve karayolları ağındaki yolların açık bulundurulması sağlanacak. Bayram süresi boyunca Bedaş işletme şefliğince, Elektriğin, bölgesinde devamlı ve yeter kuvvette oluşuna özen gösterilecek. İlçe Merkez ve köylerinde herhangi bir elektrik arızası meydana geldiğinde anında müdahale edebilecek tamir ve bakım ekipleri hazır bulundurulacak. Artabilecek talebi karşılamak amacı ile fırınlara gerekli ikaz yapılarak, yeterince ekmeğin çıkması sağlanacak.Belediye nöbet görevleri aynen devam edecek. Su ve kanalizasyon arızalarına karşı tedbirler alınacak. Belediye Zabıtası, İlçe Tarım Müdürlüğü elamanlarınca işbirliği içerisinde kontrollerine özen gösterecek ve kontrollerini sıklaştıracak. POLGAZ Polatlı şubesi doğalgaz arızalarına karşı tedbirli olacak, muhtemel arızalara karşı personel bulunduracak."

Vatandaşlar şikayet ve isteklerini ise, Emniyet Müdürlüğü 155, İlçe Jandarma Komutanlığı 156, 0312 623 10 71, Duatepe Devlet Hastanesi 0312 6212500, 6213500, Bedaş İşletme Şefliği 186 0312 6210607, 6234564 nolu telefonlara bildirebilecek."