Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün'den Bayram Mesajı

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün tarafından vatandaşlara hitaben bayram mesajı yayınladı.

Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün'den Bayram Mesajı
Zonguldak'ın Devrek İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün tarafından yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlara hitaben bayram mesajı yayınladı. Müftü Mustafa Nurgün vatandaşlara hitaben yayınladığı bayram mesajında, "Birlik ve beraberlik duygularımızı geliştiren, dostluk ve kardeşliğimizi kuvvetlendiren, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan ve Müslümanlık bilincimizi yenileyen bir Kurban Bayramına daha erişmiş bulunuyoruz. İnsan yaratılış gereği kendi Yaratıcısı ile yakınlık kurmak ve manen irtibatını devam ettirmek ister. Allah ile kulu arasında bu irtibatının kurulmasını sağlayan sayısız yollar vardır. İşte kurban ibadeti de, Yüce Rabbimize yakınlaşmamızı sağlayan bu yollardan biridir. Bayramlar sevinçlerin paylaşıldığı, akraba ve komşuların ziyaret edildiği, yetimlerin sevindirildiği, misafirkerin ağırlandığı mutluluk günleridir. Bu vesile ile vatandaşlarımız ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder sağlık ve mutluluklar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ederim" dedi.
Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün, "Kurbanı Allah rızası için kesmeliyiz. Kesim işlemi, kurbanlıklara eziyet vermeden yapılmalıdır. Kurban kesecek olan vatandaşlarımızın çevre temizlik kurallarına riayet etmelerini, kurbanlarını ilgili kurumların gösterdiği yerlerde kesmelerini istedi. Nurgün, Arife günü sabah namazından itibaren başlayıp, bayramın dördüncü günü ikindi namazında sona erecek olan teşrik tekbirlerini, her farz namazın sonunda getirmeyi unutmamalarını istedi"