CHP yaşanan değişim dikkat çekiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eski Genel Sekreter Önder Sav ve ekibini, parti yönetiminden tasfiyesinin ardından genel merkezde yaşanan değişim dikkat çekiyor.

CHP yaşanan değişim dikkat çekiyor
CHP'de en dikkat çeken uygulama, "form kalmadığı" gerekçesiyle reddedilen üyelik başvuruları ile ilgili yenilenme oldu. Daha önce partiye üye olmak isteyen kişi, "iki partilinin referansı" ile başvuru yapıyor ve seçmen listesinde kayıtlı olduğu muhtarlık bölgesinin bağlı olduğu ilçe başkanlığına ya da il örgütüne başvuruyordu. Üyelik onay süreci de aylarca sürebiliyordu.

Referandum sürecinde gittiği illerde üyelik başvuruları ile ilgili şikayetlerle karşılaşan Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi girişine üyelik standı kurulması talimatı verdi. Genel Merkez girişinde kurulan standa, "nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah kağıdı, 3 resim ve üyelik aidatı" ile başvuru yeterli oluyor. İl ve ilçe örgütlerine başvurular da, aynı şekilde yapılabilecek.

Halkla ilişkiye geçilecek

Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile "halkla ilişkiler" politikası da değişiyor. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat, halkla ilişkiler konusunda Kılıçdaroğlu'nun istediği çalışmaları yapmak üzere harekete geçti. Kılıçdaroğlu, partinin Halkla İlişkiler Biriminin daha etkin kullanılmasını isterken, ilgili başkan yardımcılığı makamının da gerekirse yönetim katından taşınması üzerinde duruluyor. Kılıçdaroğlu, Halkla İlişkiler Birimi ve ilgili genel başkan yardımcılığının Genel Merkez'i ziyaret edenlerle daha çabuk iletişim kurmasını istiyor. Bu nedenle birimin fiziksel koşullarının yeniden düzenlenebileceği belirtiliyor.

Halkla ilişkiler birimi, vatandaşın hem genel başkan yardımcılarına hem de milletvekillerine ulaşmasını sağlayacak. Vatandaşların öneri ve şikayetleri dikkate alınacak. Vatandaşların görüşlerini daha samimi aktarması için başvuruları ve kimlik bilgileri gizli tutulacak, üçüncü kişilerle de paylaşılmayacak.