CHP'de aralıkta kurultay planı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, il başkanlarından aldığı tam destek sonrası yapılan anketi de değerl...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, il başkanlarından aldığı tam destek sonrası yapılan anketi de değerlendirmeye alarak kurultay toplamayı düşündüğü belirtildi. Kurultayın 11-12 Aralık ya da 18-19 Aralık'ta toplanması konuşulmaya başlandı. Kılıçdaroğlu, yakın çevresi ve üst üste topladığı Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile yol haritasını belirlemeye çalışıyor. Bir taraftan temel politikalarla ilgili oluşturulan komisyonların çalışmalarını denetleyen Kılıçdaroğlu, kurultaya gidip gitmeme konusunda da düşünceler alıyor. Kılıçdaroğlu'nun, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve il başkanları ile yaptığı görüşme sonrası kurultaya sıcak bakmaya başladığı ifade ediliyor. Yakın çevresinin "Kurultaya gidip elinizi güçlendirin, yeni Parti Meclisi üyelerini seçin. Yeni bir vitrin ile seçime gidelim" diyerek Kılıçdaroğlu'nu ikna ettikleri belirtiliyor.

BAŞKANLIK SEÇİMİ
Kurultayda öncelikli hedefin Parti Meclisi'nin değiştirilmesi olduğu kaydediliyor. Ancak, 'gelişmelere ve duruma göre' genel başkanlık seçiminin de gündeme alınabileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun "Sav'ın desteğini almadan" genel başkan seçilmesinin parti içindeki konumunu daha da güçlendireceği konusundaki görüşlere de uzak durmadığı bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinden alınan bilgilere göre kurultay tarihi olarak iki seçenek düşünülüyor. Buna göre Aralık ayının 11-12'sıne denk gelen cumartesi ve pazar günleri kurultay yapılabilir. Bu olmazsa ise düşünülen günler ise 18-19 Aralık.

PARİS YOLCUSU
Parti içi işlerle uğraşırken yurt dışı temaslarını da sürdüren Kılıçdaroğlu, Brüksel ve Berlin gezilerinden sonra Paris'e gidiyor. 14 Kasım Pazar günü bir dönem CHP ile yoğun tartışmaların yaşandığı Sosyalist Enternasyonal toplantısı için Paris'e gidecek olan Kılıçdaroğlu, bayrama da burada girecek. Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Martin Shulz, Alman Sosyal Demokrat Parti Başkanı Sigmar Gabriel, Fransa Sosyalist Partisi Başkanı Martine Aubry, UMP Partisi Başkanı Jean-François Copé, Meclis'te Türkiye Dostluk Grubu Başkanı, Lot-et-Garonne milletvekili MichelDiefenbacher, Senato'da Fransa-Türkiye Grubu Başkanı Jacques Blanc ve Avrupa - Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in yanı sıra Fransa'daki Türk vatandaşlarla da görüşmeler yapacak. "Küresel Ekonomi" konusunda sunuş yapacak olan Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Oyan, Umut Oran, PM üyesi Gülsün Bilgehan, Genel Başkan Danışmanı Ali Kılıç ve Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç eşlik edecek. Deniz Baykal döneminde CHP ile Sosyalist Enternasyonel arasında demokratik açılım nedeniyle gerilim doğmuş, CHP 2 yıl birliğin toplantılarına katılmamıştı. Kılıçdaroğlu'nun seçilmesinden sonra ise CHP Sosyalist Enternasyonal'in New York'taki toplantısına katılarak barış sağlamıştı.