Batman'da Bin Öğrenciye Giyim Yardımı

Batman'ın Gercüş İlçe Kaymakamlığı, bin öğrenciye giyim yardımında bulundu.

Gercüş Kaymakamı Halit Mengi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Şahin ve Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi Şehmus Özmen'in girişimleri sonucu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçe genelinde eğitim ve öğretime devam eden 49 ilköğretim ve 2 lise olmak üzere toplam 51 okulda bin öğrenciye parasal değeri 41 bin 408,42 TL olan toplam 6 bin 818 parça giyim yardımı yapıldı.
Bin öğrenciye dağıtılan giysi paketleri içinde bot, kaban, gömlek, ayakkabı, pantolon, kemer, atkı, şapka, kazak, çorap gibi giyim eşyaları bulunuyor. Paketler, Tema Mağazacılık (LC Waikiki) tarafından her öğrencinin adına ve ölçülerine göre hazırlanmış ayakkabı ve kıyafetlerden oluşuyor. Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla hızlanan giyim yardımları, 11 Kasım 2010 Perşembe gününden itibaren tüm okullardaki öğrencilere dağıtıldı.
Yardımların dağıtımı esnasında Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde öğrencilerle bir araya gelen Gercüş Kaymakamı Halit Mengi ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Serkan Soyvural, Tema Mağazacılık Hizmetleri A.Ş. (LC Waikiki) yardım komisyonunun gönderdiği yardım paketlerini öğrencilere dağıttı. Mutlulukları yüzlerinden okunan öğrenciler, yapılan yardımlar için Gercüş Kaymakamı Halit Mengi ve bu yardımların okullara ulaşması için yoğun çaba sarf eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan
Şahin ve Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi Şehmus Özmen'e teşekkür etti. Kaymakam Mengi yaptığı açıklamada dayanışma ve yardımlaşmanın önemine değinerek, "Hem yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hem de yaklaşan soğuk havalardan önce yapılan bu yardımların çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz de çok sevindi" dedi.