Zihinsel Engelli Adam Barajda Boğuldu

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde zihinsel engelli olduğu belirtilen Abdullah Bozkurt'un (40) cesedi Atatürk baraj göletinde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, bir gün önce Menderes mahallesindeki evinden ayrılan zihinsel engelli Abdullah Bozkurt gece eve dönmedi. Durumu polise bildiren ailesi, polislerle birlikte aramalara başladı. Aramalara sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden polisler ve kayıp şahsın akrabaları görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda Abdullah Bozkurt'un Kahta'ya yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Atatürk Baraj göletine doğru gittiğini öğrendi.
Baraj kıyısında aramalar yapılırken akrabaları tarafından Abdullah Bozkurt'un su yüzeyine çıkmış cansız bedeni görüldü. Çevrede bulunan bir balıkçı teknesiyle kıyıya çıkarılan Abdullah Bozkurt'un ilk etapta boğulduğu anlaşıldı. Olay yerine gelen polis, jandarma çevrede güvenlik önlemi aldı. Kıyıya çıkarılan ceset daha sonra gelen Kahta savcı tarafından incelendikten sonra Kahta Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Şahsın intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Morga kaldırılan şahsın kesin ölüm sebebi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.