Trabzon İmperial Hastanesi'nde Bir İlk

Trabzon'da ilk defa Özel İmperial Hastanesi'nde rektoperitoneal laparoskopik böbrek cerrahisi ameliyatı yapılan hasta sağlığına kavuşturuldu.

Trabzon İmperial Hastanesi'nde Bir İlk
Medihe Nezihe Köroğlu (87) adlı hasta, sağ böğür ağrısı şikayeti ile Özel İmperial Hastanesi üroloji polikliniğine başvururken burada Üroloji uzmanı Op. Dr. Ömer Fatih Çelik tarafından yaptırılan tetkikler sonucu ameliyatına karar verildi. Başarılı operasyonu gerçekleştiren Özel İmperial Hastanesi üroloji uzmanları Op. Dr. Ömer Fatih Çelik ve Op. Dr. Ekrem Sağlam, daha önce karından girilerek yapılan diğer kapalı böbrek ameliyatlarına nazaran bir çok avantajları bulunan rektoperitoneal laparoskopik böbrek cerrahisi ameliyatını başarı ile uyguladıklarını belirttiler.
Operasyon hakkında bilgiler veren Opr. Dr. Ömer Fatih Çelik ve Opr. Dr. Ekrem Sağlam "Bağırsaklara temas etmeden gerçekleştirilen rektoperitoneal laparoskopik böbrek cerrahisinde karnın içerisine girmeden belin arka kısmından girilerek yapılmaktadır. Böylece ön karın duvarında delik izi görülmez ve operasyonda bağırsaklarla irtibat olmadığı için ağrı az ve barsak zedelenme riski olmamaktadır. Hasta 1 gün sonra taburcu edilmektedir" dedi.
Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan 87 yaşındaki Medihe Nezihe Köroğlu, Opr. Dr. Ömer Fatih Çelik ve Opr. Dr. Ekrem Sağlam olmak üzere tüm hastane personeline teşekkür etti.