Thy'nin 9 Aylık Net Karı 256 Milyon Tl

Türk Hava Yolları (THY), 2010 yılının ilk 9 ayında 256 milyon TL net kar elde etti.

THY'nin 2010 yılının ilk 9 ayına ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilerek açıklandı. Buna göre şirketin satış gelirleri, yüzde 22 artışla 6.3 milyar TL'ye ulaşırken tarifeli hizmet gelirlerinin yüzde 80'i dış hatlardan, yüzde 20'si ise iç hatlardan elde edildi. Mali tablolara göre ilk dokuz aylık dönemde esas faaliyet karı ise yüzde 15 düşüşle 546 milyon TL ve net karı ise 256 milyon TL oldu.
Arzedilen Koltuk Kilometre (AKK) yüzde 17 ve Ücretli Yolcu Kilometre (ÜYK) yüzde 23 artmıştır. Yolcu sayısı yüzde 18 artışla 22 milyona, taşınan kargo ise yüzde 41 artışla 228 bin tona ulaştı. Yolcu doluluk oranı ise 3,4 puan artışla yüzde 74,2 olarak gerçekleşti.
THY'den yapılan açıklamada, şirketin eylül ayı itibariyle filosuna katılmaya başlayan geniş gövde uçaklar ile business class segmentinde gücünü pekiştirmek suretiyle birim gelirlerinde artış hedeflediği belirtildi. Söz konusu geniş gövde uçaklar, uzun hatlarda geniş bir kargo ağını ve artan kargo gelirini de beraberinde getirecek.
Açıklamada şöyle denildi:
"Hedeflerimizin üzerinde elde etmiş olduğumuz 2010 yılındaki mali ve operasyonel sonuçlarımız, 2011 yılındaki büyüme hedeflerimize ulaşacağımız konusunda önemli bir göstergedir. Bu çerçevede, karlılığımızdan ödün vermeden uzun vadeli büyüme stratejimizi uygulamaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."