Sivas'ta 9'uncu çocuk evi açıldı

Sivas'ta Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 9'uncu Sosyal Hizmetler Çocuk Evi törenle açıldı. Açılışa Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp

Sivas'ta Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 9'uncu Sosyal Hizmetler Çocuk Evi törenle açıldı. Açılışa Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Açılışta konuşan Vali Kolat, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın Sivas'ı ziyaretinde çocuk evleri sayısının artırılmasını istediğini hatırlattı. Bu çerçevede yürütülen çalışmalar sonucunda 9'uncu çocuk evinin açılışını gerçekleştireceklerini ifade eden Kolat, 2010 yılı aralık ayı sonuna kadar 10'uncu çocuk evini de açacaklarını müjdeledi. 10'uncu çocuk evi olarak Yunus Emre Çocuk Evi adı altında hazırlanan dosyayı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nün onaya sunulduğunu belirten Kolat, "Çocuk evlerimizde altışar çocuğa bakım hizmeti verilmektedir. Mevcut çocuk evlerimizin üçünde erkek çocuklarımız, altısında ise kız çocuklarımız korunma ve bakım altındadır. Çocuk evlerimizde 18 erkek ve 36 kız çocuğu olmak üzere toplam 54 çocuğumuz kalmaktadır." dedi.

2007 yılında uygulamaya konulan Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik çerçevesinde Sivas'ın tamamen tarandığını, Sosyal Hizmetlere müracaat eden 10 bin civarında özürlü vatandaşların komisyon tarafından ziyaret edildiğini dile getiren Vali Kolat, sözlerine şöyle devam etti: "2844 özürlümüze kişi başına 544 lira özürlü evde bakım maaşı bağlanmış ve her ay toplam 1 milyon 548 bin 387 lira ödeme yapılmaktadır. 397 özürlümüz Sivas'ta bulunan 4 adet özürlü bakım merkezinde kalmakta olup, buradaki özürlülerimize kişi başına bin 88 lira olmak üzere aylık toplam 432 bin 285 lira ödeme yapılmaktadır. Evlerinde ve özürlü bakım merkezlerinde kalan özürlülerimize toplamda aylık 1 milyon 980 bin 672 lira ödeme yapmaktadır. Şu an itibariyle özürlü evde bakım hizmetleriyle ilgili sosyal serviste inceleme bekleyen dosya bulunmamaktadır. İlimizde bulunan özürlü bakım merkezleri aylık periyotlar halinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından denetlenmektedir. Özürlü evde bakım maaşı alan özürlülerimizin durumları ise altışar aylık periyotlarla incelenmektedir."

Açıklamaların ardından çocuk evi açılış kurdelesi kesildi. Vali Kolat ve protokol, evi gezerek yetkililerden bilgi aldı.