Şahin'e İnegöllülerden Vefa

Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, ölümünün birinci yılında memleketi İnegöl'de anıldı.

İnegöl'de 1994 ile 2004 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan, 2004 ile 2009 yılları arasında ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursa ve Bursalılara hizmet eden Şahin, 3 Kasım 2009 Salı günü Bursa'da kendisine ait ONEW mobilya mağazasında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Eğitimci ve eski belediye başkanı Hikmet Şahin'i ölümünün birinci yılında İnegöllüler unutmadı.
Anma gecesine AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, meclis üyeleri, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, Muhtarlar Birilği Derneği Federasyonu Başkanı Bekir Kahyaoğlu, İTSO Başkanı Metin Anıl ile merhum Hikmet Şahin'in eşi Nermin Şahin ve çocukları ile akrabaları ve yakın dostları katıldı.
Gece, İmam Celalettin Genç'in Kur'an-ı kerim tilaveti ile başladı. Şahin'in hayatını anlatan videolar izlenirken, ailesi ve katılanlar göz yaşlarına boğuldu.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Her şeyden önce bir öğretmendi. Belediye başkanlığının zirvesini yaşadı. Aynı zamanda iyi bir ağabeydi. Her ortamda İnegöl'ü anlatırdı. Şahin, çok yönlü bir idareci, iyi bir liderdi. Yaptığı işlerle, hayırseverliğiyle başarılı bir başkandı. Bursa'ya bir dönemde çok büyük hizmetler kazandırdı. Allah mekanını cennet eylesin" diyerek, Şahin'le olan hatıralarını anlattı.
İTSO Başkanı Metin Anıl ise, "Benim başkanım, ağabeyim olan kişiyle yaşadığım ve yaptığım işler bugün burada yapacağım konuşmayla sınırlandırılamaz. Bizim beraber geçirdiğimiz zaman, kitaplar, hatta ansiklopedilerle anlatabilir. Rahmetli Hikmet hocam da Yenice doğumluydu. O bizim ağabeyimizdi. Bizden 6 yaş büyüktü, biz onların yetişme tarzını, delikanlılığını, futbol hayatını özenerek ve imrenerek seyreden çocuklardık. Görev için Bağdat'a gitmişti, kopukluk olmuştu. Döndü ve öğretmenlik yapmaya başladı. 25 Mart 1994 seçimlerinde İnegöl belediye başkanlığı için aday oldu. O yıllarda ben yine Ticaret ve Sanayi Odası başkanıyım, bütün adaylar odamızı ziyarete geliyor, yapmak istediklerini anlatıyor, bizden destek istiyorlardı. Bana ziyarete gelmişti. Oturduk, yapacaklarını anlattı. Kapıdan çıkarken kolumdan tuttu ve 'Metin, 26 Mart sabahı birlikte toplanacağız ve İnegöl'ün belediye başkanı ben olacağım' demişti. Ben de, 'Hayırlısı olsun ağabeyim' dedim. Ama bunu inanarak söylemedim. Çünkü o günkü siyasi konjöktör onun aday olduğu siyasi partinin seçimi kazanacağı gibi bir hava estirmiyordu. Ama 26 Mart 1994 sabahı, başkan Hikmet Şahin oldu. Organize Sanayi Bölgesi'nde tam 10 yıl, o başkan, ben başkan vekili olarak birlikte İnegöl için çalıştık ve İnegöl adına çok büyük işlere imza attık. İnegöl'ün menfaatleri doğrultusunda hep birlikte çalıştık. Kendisiyle su arıtma tesislerini bitirdik. Türkiye'de sadece büyük metropollerde doğalgaz varken, büyük mücadeleler vererek, İnegöl'e, Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgazı getirmeyi başardık. Büyükşehir belediye başkanlığına aday oldu ve seçildi. Biz İnegöllüler olarak gururlandık, onurlandık. İnegöl dar geliyordu. Bursa'da büyük işler yağacağını biliyorduk. Bursa'da işe çok hızlı başladı, 5 yıl boyunca büyük işler yaptı, Bursa'ya çok büyük hizmetler verdi ki, Bursa siyasetinin de, Bursalıların da başı döndü" diye konuştu.
İHMED Başkanı Haydar Cerrah ise, "Nice insanlar vardır ki, toprağa girmesiyle beraber isimleri de unutulmuştur. Tıpkı bir ağaç gibi, odun gibi. Nice insanlar da vardır ki, asırlar geçmesine rağmen hala yaşıyorlar. Allah, sevdiği insanları unutturmamakla ödüllendirir. Hikmet Şahin üç yıl dersimize girmişti. Fıkıh, hadis ve Arapça derslerinin temelini ondan öğrenmiştik. Anlatacaklarım asla abartı değildir. Bir çoğunuzun duymadığı, hatta ailesinin bile bilmediği gerçekler saklıdır onun hayatında. Üç yıl dersimize girdiğini söylemiştim. Ben onun öğrenci dövdüğüne şahit olmadım, öğrencinin kılık kıyafetiyle ilgilendiğini görmedim, insan onuruna ve şahsiyetine saygı duymak en bariz özelliğiydi. Başını öne eğerek, moda tabirle karizmatik yürüyüşünü seyretmek ne kadar da keyifliydi. Derslerdeki derin esprileri, zamanında ve dozunda yaptığı şakalar, sıkmadan en zor konuları bile sevdirerek öğretmesi, bizi hem derse, hem de kendisine aşık ederdi. İyi bilirdi, dersini sevdirmenin ilk şartının kendini sevdirmekle başladığını. Yüreklere hitap eder, değişimin önce yüreklerden başlaması gerektiğini söylerdi. Okulu ve öğrencileri sırtında bir kambur olarak görmezdi. Dersinin boş geçtiğine şahit olmadık. O okuldayken kendimizi çok daha güçlü hissederdik. Okuluna ve öğrencilerine aşıktı. Belli ki işini aşkla yapanlardandı. İlginçtir, daha sonra öğrendik, maaşını, okulda durumu iyi olmayan öğrencilerine düzenli burs olarak dağıtırmış. Bol bol kitap alır ve öğrencilere hediye ederdi. Ben de ilk hediye kitabımı kendisinden alanlardanım" dedi.
"ONUN KARARLILIĞI OLMAZA BURSA'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞMEZDİ"
AK Barti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, "15 sene boyunca beraber siyaset yaptık. Aynı yolda yürüdük. Halen öğrettiklerini uygulamaya çalışıyoruz. Girdiği her mücadeleyi kazanan biriydi. Hikmet Şahin'i ufak bir işle uğraştığını görmedim. Hep büyük projelerin peşinde koşardı. Yaşadığı yere kalite getirmek için çok çabalar, işi bitirirdi. İlk iki senede büyük projeleri tamamlardı. Çok kararlı ve çok cesurdu. Acemler kavşağını kısa sürede bitirdi. Onun kararlılığı, inancı ve azmi olmasaydı Bursa'nın çevresi değişmezdi. Bir şeye karar verdiğinde geri adım atmazdı. Bursa turizmine de canlılık getirdi. Vizyon sahibi ve büyük eser bıraktı. Çok vefalı biriydi. İsteyenleri kırmaz, elinden geleni yapardı. Çok cömert bir insandı" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Şahin ailesi adına Hikmet Şahin'in yeğeni Ali Şahin, programı düzenleyen belediyeye teşekkür ederek, güzel bir gece olduğu için herkese minnettar olduğunu ifade etti.