Kılıçdaroğlu bana dava açsada kazanamaz

NTV ekranlarında yayınlanan 'Doğrudan Siyaset' programında, Türkiye'deki basın özgürlüğü masaya yatırıldı. Programın konukları arasında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu dansöz kıyafeti ile karikatüre eden Sabah Gazetesi çizeri Salih Memecan da vardı.

Kılıçdaroğlu bana dava açsada kazanamaz
Konuk Salih Memecan olunca programın da konusu 'dansöz' karikatürü oldu. CHP tarafından tepkiyle karşılaşan o olaylı karikatür hakkında Memecan çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Program sunucusu Çiğdem Anad ilk olarak Memecan’a “ Başbakan Erdoğan’ı da dansöz kıyafetiyle çizebilir miydiniz?” sorusunu yöneltti.

Memecan bu soruya karşılık, “ Çizebilirdim, başkaları Başbakan’ı çok farklı çizebiliyor. Sayın Başbakan’ın karikatürü yapılabiliniyor. Benim dansöz olarak karikatürüm meslektaşlarım tarafından yapılabiliniyor. Dolayısıyla Başbakan hayvan olarak ta çizilebiliniyor. CHP’lilerin toplanıp gazeteyi basmaları ve niye dansöz olarak çizdin demeleri bence kampanya neticesinde olmuş bir şeydir. Onu da yapsınlar en doğal hakları. Yıllar önce birçok politikacının karikatürleri çizildi” cevabını verdi.

Çiğdem Anad ikinci soruyu yine Başbakan üzerinden sordu ve Salih Memecan’ı köşeye sıkıştırmaya çalıştı. Anad bu kez “Siz eğer Başbakan’ı dansöz kıyafeti ile çizseydiniz çekinmez miydiniz, bana da dava açabilirler diye” sorusunu Memecan’a yöneltti.

Ben Başbakan’ı çizmedim ama generalleri çizdim diyen Memecan, “ Başka zamanlarda korkulan siyasetçileri çizdim. 12 Eylül’den sonra bürokratların karikatürlerini çizdim. Ben çizmiyorum ama başkaları da çiziyor” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın kendisini çizen karikatüristler hakkında dava açmasını da değerlendiren Memecan, “ Karikatüristlere dava açmak son derece yanlış. Gülüp geçmeniz gereken bir olay. Kılıçdaroğlu bana açsın diyorsanız açsın ama kazanamaz. Karikatürist dansöz kıyafeti çizdi diye dava açmak yakışmaz. Hayvan şeklinde çizdi diye de dava açılamaz. Karikatüre dava açmak son derece yanlış” dedi.